Prati nas

Vijesti

Natječaj za vrtne parcele u četvrtima Podsused-Vrapče, Peščenica – Žitnjak i Maksimir

Parcele su namijenjene urbanom vrtlarenju. Točnije, građani Zagreba na njima smiju proizvoditi hran (povrće i jagodasto voće), začinsko bilje i cvijeće za vlastite potrebe.

Objavljeno

|

Kako posaditi vrt u gradu?
foto: BigStock

Grad Zagreb raspisao je poziv za podnošenje zahtjeva za davanje vrtnih parcela na korištenje na području Gradskih četvrti Podsused-Vrapče, Maksimir i Peščenica – Žitnjak. Parcele su namijenjene urbanom vrtlarenju. Točnije, građani Zagreba na njima smiju proizvoditi hranu (povrće i jagodasto voće), začinsko bilje i cvijeće za vlastite potrebe.

Riječ je o 49 parcela u površini od 50 m2, od kojih je:
38 na području Gradske četvrti Podsused – Vrapče, na lokaciji Ulica Susedsko polje,
1 na području Gradske četvrti Maksimir, na lokaciji Mandlova ulica,
10 na području Gradske četvrti Peščenica – Žitnjak, na lokaciji Ulica I. gardijske brigade „Tigrovi“.


Vrtne parcele daju se na korištenje na vrijeme od 2 godine bez naknade, s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da se korisnici prema istima odnose pažnjom dobrog gospodara.

Kriterije i upute za javljanje na poziv potražite ovdje.

.

Vijesti

Zagreb: Počinje isplata pomoći umirovljenicima

Pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji, prije podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima, prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Objavljeno

|

Autor

Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec kolovoz 2019. isplaćivat će se preko tekućih računa i Hrvatske pošte.

Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune, pomoć će se isplatiti u petak 16. kolovoza 2019. Korisnicima koji novčanu pomoć primaju preko Hrvatske pošte, pomoć će se isplaćivati od ponedjeljka 19. kolovoza 2019. Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu, moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate.


Pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji, prije podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima, prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;

II. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;

III. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn pomoći mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno. Nakon toga nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, na adresi Nova cesta 1.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP