Prati nas

Vijesti

Natječaj za vrtne parcele u četvrtima Podsused-Vrapče, Peščenica – Žitnjak i Maksimir

Parcele su namijenjene urbanom vrtlarenju. Točnije, građani Zagreba na njima smiju proizvoditi hran (povrće i jagodasto voće), začinsko bilje i cvijeće za vlastite potrebe.

Objavljeno

|

Kako posaditi vrt u gradu?
foto: BigStock

Grad Zagreb raspisao je poziv za podnošenje zahtjeva za davanje vrtnih parcela na korištenje na području Gradskih četvrti Podsused-Vrapče, Maksimir i Peščenica – Žitnjak. Parcele su namijenjene urbanom vrtlarenju. Točnije, građani Zagreba na njima smiju proizvoditi hranu (povrće i jagodasto voće), začinsko bilje i cvijeće za vlastite potrebe.

Riječ je o 49 parcela u površini od 50 m2, od kojih je:
38 na području Gradske četvrti Podsused – Vrapče, na lokaciji Ulica Susedsko polje,
1 na području Gradske četvrti Maksimir, na lokaciji Mandlova ulica,
10 na području Gradske četvrti Peščenica – Žitnjak, na lokaciji Ulica I. gardijske brigade „Tigrovi“.


Vrtne parcele daju se na korištenje na vrijeme od 2 godine bez naknade, s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da se korisnici prema istima odnose pažnjom dobrog gospodara.

Kriterije i upute za javljanje na poziv potražite ovdje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP