Prati nas

Vijesti

Natječaj za vrtne parcele u četvrtima Podsused-Vrapče, Peščenica – Žitnjak i Maksimir

Parcele su namijenjene urbanom vrtlarenju. Točnije, građani Zagreba na njima smiju proizvoditi hran (povrće i jagodasto voće), začinsko bilje i cvijeće za vlastite potrebe.

Objavljeno

|

Kako posaditi vrt u gradu?
foto: BigStock

Grad Zagreb raspisao je poziv za podnošenje zahtjeva za davanje vrtnih parcela na korištenje na području Gradskih četvrti Podsused-Vrapče, Maksimir i Peščenica – Žitnjak. Parcele su namijenjene urbanom vrtlarenju. Točnije, građani Zagreba na njima smiju proizvoditi hranu (povrće i jagodasto voće), začinsko bilje i cvijeće za vlastite potrebe.

Riječ je o 49 parcela u površini od 50 m2, od kojih je:
38 na području Gradske četvrti Podsused – Vrapče, na lokaciji Ulica Susedsko polje,
1 na području Gradske četvrti Maksimir, na lokaciji Mandlova ulica,
10 na području Gradske četvrti Peščenica – Žitnjak, na lokaciji Ulica I. gardijske brigade „Tigrovi“.Vrtne parcele daju se na korištenje na vrijeme od 2 godine bez naknade, s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da se korisnici prema istima odnose pažnjom dobrog gospodara.

Kriterije i upute za javljanje na poziv potražite ovdje.

.

Vijesti

Kinezi ulažu 20 milijuna eura u političku školu u Kumrovcu. To je početak Titolanda

Objavljeno

|

Autor

U nekadašnji objekt političke škole u Kumrovcu kineski investitori uložit će isprva 20 milijuna eura, potvrdila je kineska poduzetnica i suvlasnica tvrtke Zhongya Nekretnine Jiang Yu.

U Kumrovcu je odgovarala na novinarska pitanja pa je tako objasnila da su spremni ulagati i u različite oblike turizma poput zdravstvenog ili kongresnog. Podsjetimo, na natječaj je pristigla samo ponuda koju je dala tvrtka Zhongya Nekretnine, u visini od 14,09 milijuna kuna. „Ministarstvo državne imovine je prihvatilo ponudu i uputilo prijedlog Vladi da se sklopi ugovor s ponuditeljem. U tijeku je procedura prikupljanja mišljenja resornih ministarstava”, kazao je u ministar državne imovine Zdravko Marić.Kako se očekuje da će to biti početak takozvanog Titolanda, turističke atrakcije zasnovane na liku Josipa Broza Tita, Yu je potvrdila „poštuju povijest i da je Tito vrlo važan dio povijesti ovog područja. Nadamo se da možemo napraviti novi stil u turizmu, povećati bruto domaći proizvod i pomoći lokalnoj zajednici u njezinom razvoju.“ Naime, špekulira se kako je ovo tek prva u nizu investicija Kineza u Zagorje te da su iduće na redu Krapinske Toplice.

Nastavi čitati