Marko Pavić kao Grigorij Potemkin (foto: Sandro Bura)

Pavić: 69 kuna povišice nije malo, Plenković je podigao mirovine za 6,3 posto

Autor: • 24. 09. 2018. • Vijesti211 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Mirovinska reforma od danas je na javnoj raspravi, a javnost je već utjecala da Vlada odustane od toga da će pravo na dodatak od 27 posto imati samo korisnici prvog stupa. Sindikati su i dalje ustrajni u pripremi prosvjeda, traže pregovore o penalizaciji prijevremene mirovine i ubrzanju produženja radnog vijeka.

Ministar mirovinskog sustava Marko Pavić u programu javne televizije izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom s predstavnicima sindikata kojima su ponudili kompromisni paket. “Uspjeli smo naći rješenje koje ide u korist građanima, a koje je i financijski održivo. Ne odustajemo da svaki građanin ima pravo prelaska u drugi stup. Povećat ćemo atraktivnost drugog stupa s 3/4 od 27 posto dodatka”, rekao je Pavić i dodao da dodatak ne rješava status onih koji su imali male plaće jer s njim neće dosegnuti minimalnu mirovinu.“Sadašnji umirovljenici su imali rekordan rast mirovina –  u dvije godine Vlade Andreja Plenovića mirovine su podignute za 6,3 posto. Imamo očigledan rast mirovina koji se prelijeva radi rasta plaća, istaknuo je ministar”, izjavio je Pavić. Na tvrdnju urednice da je riječ o malom iznosu u kunama, ministar je rekao da 69 kuna i nije malo. “Nedostaje nam 17 milijardi kuna iz proračuna”, naglasio je.


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.