Ministar mirovinskog sustava Marko Pavić (foto: Marko Pavić / Facebook)

Pavić: Oni koji odrade 40 godina moći će ranije u mirovinu

Autor: • 19. 09. 2018. • Vijesti424 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Ministar mirovinskog sustava Marko Pavić, nakon aktualnog prijepodneva u Saboru, rekao je da je cilj mirovinske reforme da radnici odlaze u mirovinu sa što više staža. Komentirao je i nezadovoljstvo sindikata koji su prvi sastanak s njim napustili zbog neuvažavanja njihovih prijedloga, od kojih je jedan bio i smanjenje dobi za odlazak u mirovinu.

“Efektivno će većina građana raditi do 61. ili 65. godine zbog postojanja instituta dugotrajnog osiguranika. Prosjek radnog staža je 30 godina, stoga je cilj ove Vlade produljiti to na 40 godina. Oni koji dosegnu staž od 40 godina moći će puno ranije ići u mirovinu”, objasnio je Pavić.Pozvao je sindikate da još jednom sjednu za stol, jer, kaže, Vlada želi jači socijalni dijalog. “Cilj ove Vlade je da ljudi koji odlaze u mirovinu, odlaze sa što duljim stažem, kako bi imali time i veće mirovine. Mirovine sigurno neće padati, imamo ekordni rast mirovina ove godine, preko 6 posto”, napominje Pavić.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.