foto: BigStock

Poslodavci ipak nisu zadovoljni mirovinskom reformom

Autor: • 21. 09. 2018. • Vijesti303 • Verzija za ispis Verzija za ispis

“Žao mi je što su nezadovoljni prijedlogom, ali zadovoljan sam što su ga podržali poslodavci”, kazao je ministar mirovinskog sustava Marko Pavić novinarima nakon sastanka s predstavnicima poslodavaca i radničkih sindikata na kojem im je predstavio planiranu mirovinsku reformu.

Sindikati su najavili izlazak na ulice, nakon što im je ministar objasnio da nema prostora za pregovore. Hoće li se radničkim sindikatima u prosvjedu pridružiti Sindikat umirovljenika Hrvatske, ovisi o tome hoće li radnički sindikati promijeniti stav o otvaranju tržišta rada za sve umirovljenike koje, za sada, smatraju nelojalnom konkurencijom. Ipak, ni poslodavci nisu zadovoljni, a što smo mogli pomisliti nakon Pavićeva nastupa pred novinarima.Poslodavci smatraju da produženje radnog vijeka do 67 godine života može – ali ne za sve. Tvrde da ljude treba motivirati da ostanu u svijetu rada, a ne penalizirati ako idu u mirovinu. Jednako tako potrebno je sačuvati drugi mirovinski stup, smatraju. “Mi smo u elementarnoj nepogodi. Treba mijenjati okvir. Treba otvoriti tržište rada i omogućiti poslodavcima da se snađu sami za sebe. Poduzetništvo je limitirano djelovanjem Vlade i politike”, kaže Franjo Turek iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.