kako napraviti eutanaziju?
Jacqueline Jencquel (screenshot: L’Obs)

Seks joj više nije dobar, ne želi biti starica i eutanazirat će se

Autor: • 13. 09. 2018. • Kolaž, Mozaik353 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Živa je i zdrava. Zapravo, vrlo je vitalna u usporedbi sa svojim vršnjakinjama, no seks joj nije dobar kao prije. Francuskinja Jacqueline Jencquel (74) je odlučila – eutanazirat će se.

Ova liječnica i aktivistkinja za eutanaziju sve je objasnila novinarima. “O svemu sam razmislila. Sa 76 godina čovjek je star, nije posve zdrav i kvaliteta života mu je sve manja. Vidim to po svom seksualnom životu koji nije toliko dobar koliko bih htjela.”I zato će 2020. godine put Švicarske gdje će joj ubrizgati smrtonosnu kemikaliju koja će ju odnijeti s ovoga svijeta. Prije toga će, kaže, organizirati proslavu zadnjeg rođendana. “Želim umrijeti prije nego osjetim prave starosne tegobe. Za mene je starost samo neizlječiva bolest koja je uvijek fatalna.”

Jacqueline iza sebe ostavlja supruga i troje djece. Suprug će, objasnio je, poštovati njenu odluku, jer smatra da ona ima pravo ispisati zadnje stranice svoje knjige života. Jedan od trojice sinova s kojim su novinari stupili u kontakt grozi se majčine odluke i nada se da će na kraju odustati od svog nauma.

Eutanaziju će platiti oko 65.000 kuna. Na svojem Facebook profilu piše: “Slobodna sam žena. Borit ću se da to ostanem do kraja.”

Ključne riječi Sve o temi:


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.