Prati nas

Mozaik

Seks joj više nije dobar, ne želi biti starica i eutanazirat će se

O svemu sam razmislila. Sa 76 godina čovjek je star, nije posve zdrav i kvaliteta života mu je sve manja. Vidim to po svom seksualnom životu koji nije toliko dobar koliko bih htjela.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

kako napraviti eutanaziju?
Jacqueline Jencquel (screenshot: L'Obs)

Živa je i zdrava. Zapravo, vrlo je vitalna u usporedbi sa svojim vršnjakinjama, no seks joj nije dobar kao prije. Francuskinja Jacqueline Jencquel (74) je odlučila – eutanazirat će se.

Ova liječnica i aktivistkinja za eutanaziju sve je objasnila novinarima. “O svemu sam razmislila. Sa 76 godina čovjek je star, nije posve zdrav i kvaliteta života mu je sve manja. Vidim to po svom seksualnom životu koji nije toliko dobar koliko bih htjela.”


I zato će 2020. godine put Švicarske gdje će joj ubrizgati smrtonosnu kemikaliju koja će ju odnijeti s ovoga svijeta. Prije toga će, kaže, organizirati proslavu zadnjeg rođendana. “Želim umrijeti prije nego osjetim prave starosne tegobe. Za mene je starost samo neizlječiva bolest koja je uvijek fatalna.”

Jacqueline iza sebe ostavlja supruga i troje djece. Suprug će, objasnio je, poštovati njenu odluku, jer smatra da ona ima pravo ispisati zadnje stranice svoje knjige života. Jedan od trojice sinova s kojim su novinari stupili u kontakt grozi se majčine odluke i nada se da će na kraju odustati od svog nauma.

Eutanaziju će platiti oko 65.000 kuna. Na svojem Facebook profilu piše: “Slobodna sam žena. Borit ću se da to ostanem do kraja.”

.

Aktivno starenje

Upoznajte Sheilu Kiss i pokušajte pogoditi koliko joj je godina

Godine zdravog života i brige za tijelo ovoj su se Britanki itekako isplatile. Naime, Sheila Kiss ima 62 godine, izgleda fantastično i muku muči kako otjerati od sebe sve mlađahne kavalire.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Sheila Kiss je Britanka, trenutno nastanjena na Baliju. Voli aktivan život, redovito vježba i pazi što jede, no to sve skupa nije ono najzanimljivije u vezi Sheile. Najneobičniji podatak u vezi gospođe Kiss je nejzina dob. Naime, 62 su joj godine.

Dakako, mnogi joj kažu da izgleda i do 20 godina mlađe, što joj svakako godi čuti. No zbog toga, kako priznaje, ima i problema.


“Moram stalno podsjećati mlađahne muškarce da sam dovoljno stara da im budem majka”, kaže Kiss i otkriva da joj se na Instagram profil redovito javljaju i upola mlađi kavaliri.

Kiss je u mladosti bila manekenka i fitness trenerica, a desetljeća brige za vlastito tijelo, sada se itekako vide. No, gotovo opsjednuta teretanom postala je tek u četrdesetim godinama, nakon što je rodila dvoje djece, te je tada počela vježbati gotovo svakodnevno, a tu je naviku zadržala sve do sada.

S obzirom da je pojačala vježbanje, može jesti što god poželi, a upravo to – uživanje u životu – smatra i glavnim sastojkom dobrog izgleda.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP