Do kada žena može zatrudnjeti?
ilustracija (foto: BigStock)

Srbija pozvala žene da rađanje ostave za mirovinu

Autor: • 13. 09. 2018. • Kolaž, Mozaik329 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Srbijansko Ministarstvo rada uputilo je neobičan apel svim ženama da rađaju djecu tek kad odu u mirovinu, piše satirički portal Njuz.net.

Ministar Zoran Đorđević ocijenio je da bi ženama bilo lakše rađati u mirovini, jer tada ne bi brinule hoće li ostati bez radnog mjesta. Na taj bi se način izbjegla diskriminacija majki, a i poslodavci više ne bi morali strahovati da će žena iskoristiti radni odnos za porodiljni dopust ili bolovanje za djecu.Prednosti u rađanja u mirovinu su nemjerljive; od toga da majke ne moraju brinuti tko će im čuvati dijete do povećanja mirovina rodiljama, a što je najavio predsjednik Aleksandar Vučić.

Milena Antić Janić, šefica Odsjeka za poslove u području populacijske politike također smatra da je majčinstvo u mirovini najbolje rješenje za žene. „Što će drugo žene u tim godinama raditi, ako ne rađati? Pa niti jedan poslodavac neće zaposliti umirovljenicu“, kazala je Antić Janić.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.