Prati nas

Show

Ungar o bivšoj supruzi: Tereza je staromodno pjevala, ali me je opčinila

Tako je počela ljubavna priča između Ungara i Tereze Kesovije koja je tada bila studentica četvrte godine na zagrebačkom konzervatoriju. Već sljedeće godine, 1962., oženili su se na Svetog Vlahu, a za godinu dana rođen je njihov sin Alan.

Objavljeno

|

Za koga je udana Tereza Kesovija?
Miro Ungar i Tereza Kesovija (single: Stani, stani - Pismo sinu, 1970.)

U opširnom intervju za Večernji list hrvatski pjevač Miro Ungar (81) progovorio je i o braku s Terezom Kesovijom. Ugledao ju je u proljeće 1961. u dvorani Istra (današnji ZKM) u Teslinoj ulici, nakon što se s 4M vratio iz dugog boravka u inozemstvu.

“Htio sam vidjeti što nudi domaća scena. Ne budi lijen, odem na koncert, a na scenu izlazi jedna mlada dama koja pjeva posebno, drukčije. Relativno je to za mene bilo staromodno. Pjevala je neku kanconu, ali milozvučno, lijepo, ugodno je bilo slušati, meni se to dopalo iako je bilo drukčije od muzike koju sam ja volio i slušao. A ja sam volio moderne pjesme onoga vremena, jazz, a njezino pjevanje nije s jazzom imalo dodirnih točaka. Ipak, ona me na neki način opčinila tim pjevanjem. Otišao sam k njima u garderobu da se upoznam s tim pjevačima”, prisjetio se Ungar.

Tako je počela ljubavna priča između Ungara i Tereze Kesovije koja je tada bila studentica četvrte godine na zagrebačkom konzervatoriju. “U Gundulićevoj ulici gdje je Glazbeni zavod ona je vježbala flautu, a ja sam išao čuti kako svira flautu. Tako je počela romansa”, prisjeća se Ungar. Već sljedeće godine, 1962., oženili su se na Svetog Vlahu, a za godinu dana rođen je njihov sin Alan.

Nakon nekog vremena odselili su se u Pariz. Tereza je otišla pola godine ranije. “Ipak smo uspjeli. Tereza je već 1966. snimila prvu ploču na francuskom, a zatim postala prvi interpret ‘Larine pjesme’ iz ‘Dr. Živaga’. Ja sam svoju prvu francusku ploču snimio 1968. i nanizao ih pet i jednu u duetu s Terezom.”

Ipak, vratili su se u Zagreb, a povod je bio razvod koji se dogodio 1973. Kad je završila školska godina 1974., sin Alan vratio se majci u Zagreb. Prekinuo je školovanje s 11 godina, već tada je odlično govorio francuski. A na Miri Ungaru je bilo da bira – ostati u Francuskoj ili se vratiti u Zagreb.

“Vratio sam se da budem bliže sinu iako je on bio s mamom. Kad se naš dom raspao, više nisam imao motiva ostati u Francuskoj”, rekao je za Večernji. Nakon razvoda, Tereza Kesovija krenula je svojim, a Miro Ungar svojim putem.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.