Prati nas

Vijesti

Smrt fašizmu

Antifašizam kao temeljna vrijednost: Crnogorci dižu spomenik Titu

Podsjetimo, od kolovoza 1946. godine Podgorica je nosila Titovo ime – Titograd. Na referendumu 1992. vraćeno joj je staro ime – Podgorica.

Objavljeno

|

Augustinčićeva skulptura pred Titovom rodnom kućom u Kumrovcu (foto: M.Vajdic@Flickr)

Bivši predsjednik SFRJ Josip Broz Tito dobit će spomenik u Podgorici, odlučeno je na današnjoj sjednici gradske Skupštine.

Gradonačelnik Ivan Vuković, obrazlažući ovaj prijedlog, kaže da razlog nije nostalgija niti jugonostalgija, već “adekvatan odnos prema onome što su temeljne vrijednosti crnogorskoga društva koje su danas napadnute i u Crnoj Gori od određenih društveno-političkih struktura, a, nažalost, sve više i u Europi”.


“Dužni smo kao društvo poslati poruku i reži da Crna Gora ostaje vjerna antifašističkoj tradiciji, bez koje ne bi bilo ni Crne Gore ni građanskog društva u kojem danas živimo”, poručio je Vuković.

Podsjetimo, od kolovoza 1946. godine Podgorica je nosila Titovo ime – Titograd. Tada je postala glavni grad jugoslavenske republike Crne Gore, nakon čega se munjevito razvila u gospodarskom obrazovnom i kulturnom smislu. Grad je premrežen modernim prometnicama i avionskim je vezama povezan s inozemstvom, kako dolikuje republičkom središtu. Nakon raspada Jugoslavije, na referendumu 1992. godine, vraćeno joj je staro ime – Podgorica.

.

Vijesti

Na zebri udario kolica s djetetom pa pobjegao s mjesta događaja. Traži se očevidac!

‘Supruga tako potresena nije nažalost uspjela zapamtiti registraciju i marku vozila, nego samo da su bila dvojica unutra i da je bilo sive boje’, kaže Ado Bašić.

Objavljeno

|

Autor

U Zagrebu su relativno česte prometne nezgode u kojima vozači pobjegnu s mjesta događaja, no ne pamtimo da je netko udario dječja kolica i pri tome nije preuzeo odgovornost.

“Danas, 28.02. (petak) između 16:00 i 16:10 na križanju Domobranske i Ilice mi je netko s autom udario u kolica s djetetom dok je supruga s malim prelazila cestu prek zebre. S njima je srećom sve ok, nije bio prejak udarac, ali umjesto da izađe iz auta, ispriča se i provjeri jel sve u redu, dok supruga u stanju šoka sjeda na rinzol i plače, kurvin sin bježi s mjesta nesreće”, objavio je na Facebooku Ado Bašić.


“Na njegovu sreću, a moju veliku žalost, jedina kamera koja je mogla to snimiti je lažnjak. Supruga tako potresena nije nažalost uspjela zapamtiti registraciju i marku vozila, nego samo da su bila dvojica unutra i da je bilo sive boje. Ovim putem vas molim da podijelite status i javite mi u inbox, ako ste slučajno bili u to vrijeme na mjestu događaja i vidjeli kaj se dogodilo. Garantiram diskreciju. Fala unaprijed”, piše Bašić.

I policija je objavila priopćenje kojim pozivaju svjedoke da se jave na broj telefona 01/6530-870 ili 192. “Jučer, 28. veljače oko 16 sati na raskrižju Domobranske ulice i Ilice dogodila se prometna nesreća u kojoj je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom na obilježenom pješačkom prijelazu naletio na dječja kolica u kojima se nalazilo dijete, a koja je gurala pješakinja. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, nastala je materijalna šteta”, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Danas, 28.02. (petak) između 16:00 i 16:10 na križanju Domobranske i Ilice mi je netko s autom udario u kolica s…

Gepostet von Ado Bašić am Freitag, 28. Februar 2020

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP