Prati nas

Vijesti

Zubima na plavce

Bračanka (67) cipelarila policajca, drugog je skoro ugrizla

Kako bi je spriječili da nastavi divljati, policajci su je pokušali vezati lisičinama, a ona je tada nogama odgurivala policajca Jakova te ga je, dok je bio prignut, udarila desnom nogom u lice. Ipak, uspio joj je staviti sredstva za vezivanje.

Objavljeno

|

Kako biti mlađa?
Ilustracija (foto: BigStock)

Zbog napada na policajca na Općinskom sudu u Splitu na godinu dana zatvora s rokom kušnje od četiri godine nepravomoćno je osuđena N. (67) s Brača, javlja Slobodna Dalmacija. Prema presudi je 12. ožujka 2015. godine oko 12.20 sati napala policajca koji je došao uredovati u zgradu Županijskog suda, a nakon što su pravosudni policajci uporabom tjelesne snage i sredstava za vezivanje svladali njezina sina H.

Naime, kako je tada ispričala sestra njegove majke, njih su dvije došle kako bi nešto obavile na zemljišniku. “U jednom su nas trenutku pravosudni policajci bezobrazno izbacili iz zgrade, a kad smo se vratile unutra, s nama je došao i H. koji im je navodno odbijao predati švicarski nož na rasklapanje koji je imao u džepu. Ma zaboravija je, jel”, kazala je tada.

Kada su se htjele vratiti da se požale predsjedniku suda na postupanje pravosudnih policajaca, H. se provukao kraj njih i krenuo prema uredu predsjednika suda. Tad mu je prišao jedan pravosudni policajac i kazao mu da krene s njim prema čuvarskoj portirnici da razjasne situaciju. H. se počeo opirati, a policajcu je priskočio u pomoć kolega te su ga uhvatili pod ruke i počeli voditi prema desetak metara udaljenoj portirnici. Majka je već tad počela vikati da ga puste na miru. Počela je nogama udarati policajca Jakova. On je ljutu majku, stoji u presudi, “posjeo” na stolicu, pri čemu ga je pokušavala ugristi za ruku, a potom je zamahnula kemijskom olovkom i ubola ga između kažiprsta i palca desne ruke.

Kako bi je spriječili da nastavi divljati, policajci su je pokušali vezati lisičinama, a ona je tada nogama odgurivala policajca Jakova te ga je, dok je bio prignut, udarila desnom nogom u lice. Ipak, uspio joj je staviti sredstva za vezivanje. Policajcu su poslije utvrđene lakše tjelesne ozljede – nagnječenje glave u području desne zigometične regije te ubodna rane na desnoj šaci između palca i kažiprsta, piše Slobodna Dalmacija.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.