Prati nas

Vijesti

Kujundžićev zakon: Cigarete i alkohol poskupljuju 50 posto

Cigarete i žestoki alkohol po tom novom zakonskom prijedlogu poskupjeli bi oko 50 posto u odnosu na sadašnju cijenu, izdvajanje iz premija obaveznog osiguranja automobila iznosilo bi 7 umjesto sadašnjih 4 posto, a najviši iznos participacija za one koji ne plaćaju dopunsko osiguranje bio bi 4000 kuna umjesto dosadašnjih 2000 kuna.

Objavljeno

|

foto: stock.xchng

Novi Zakon o obaveznom zdravstvenom osiguranju uskoro bi se trebao naći na savjetovanju sa zainteresiranom javnošću, doznaje Jutarnji list, a u njemu bi se mogle naći odredbe za koje smo mislili da se od njih odustalo.

Novim bi se zakonom trebalo u zdravstveni proračun sliti dodatne dvije milijarde kuna od novih prihoda poput onih od maloprodajne cijene svake prodane kutije cigareta, kao i žestokih alkoholnih pića. Povećao bi se i prihod od osiguravajućih društava, odnosno premija obveznog automobilskog osiguranja za liječenje stradalih u prometnim nesrećama.

Cigarete i žestoki alkohol po tom novom zakonskom prijedlogu poskupjeli bi oko 50 posto u odnosu na sadašnju cijenu, izdvajanje iz premija obaveznog osiguranja automobila iznosilo bi 7 umjesto sadašnjih 4 posto, a najviši iznos participacija za one koji ne plaćaju dopunsko osiguranje bio bi 4000 kuna umjesto dosadašnjih 2000 kuna. Prema tom bi prijedlogu kutija cigareta koja sada košta 20 kuna nakon usvajanja zakona koštala 30 kuna.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.