Prati nas

Vijesti

Skromno, ali dobro dođe

Kutina po prvi puta isplaćuje božićnicu umirovljenicima

Oni koji primaju mirovinu do 1.000 kuna dobit će 300 kuna potpore. Oni koji primaju od 1.000 do 1.500 kuna mirovine dobit će 200 kuna potpore, dok će umirovljenicima koji primaju od 1.500 do 2.000 kuna mirovine biti isplaćeno 150 kuna jednokratne novčane pomoći.

Objavljeno

|

foto: stock.xchng

Grad Kutina će u ovoj godini po prvi put isplatiti i božićnice umirovljenicima s manjim mirovinama. Riječ je o 1570 umirovljenika, a Grad je za tu svrhu u proračunu osigurao 340 tisuća kuna. Pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći za božićne blagdane imaju umirovljenici čije mirovine ne prelaze 2000 kuna i koji imaju prebivalište na području Grada Kutine.

Oni koji primaju mirovinu do 1.000 kuna dobit će 300 kuna potpore. Oni koji primaju od 1.000 do 1.500 kuna mirovine dobit će 200 kuna potpore, dok će umirovljenicima koji primaju od 1.500 do 2.000 kuna mirovine biti isplaćeno 150 kuna jednokratne novčane pomoći.

Pravo na jednokratnu novčanu potporu  u 2018. godini ostvaruju umirovljenici temeljem osobno dostavljenih podataka čija mirovina pripada kategoriji umirovljenika koji su korisnici starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina, korisnici invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a koji korisnici nisu u radnom odnosu.

Putem javnog poziva koji će se objaviti na službenim stranicama Grada Kutine svi zainteresirani umirovljenici koji ostvaruju pravo na isplatu jednokratne novčane potpore trebaju dostaviti Upravnom odjelu za društvene djelatnost, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Kutine obvezno: presliku osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu, presliku odreska od isplate mirovine, (ne stariji od tri mjeseca) i presliku tekućeg računa.

Navedeni dokumenti su obvezni i mogu se dostaviti svakim radnim danom u razdoblju od 05. listopada do 16. studenoga 2018. godine u sobe broj 13. 14., i 15. u vremenu od 8,00 do 14,00 sati. Umirovljenicama i umirovljenicima koji ostvaruju pravo na gore navedenu potporu iznosi potpora će se isplatiti tijekom prve polovine mjeseca prosinca na njihove tekuće račune.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.