Prati nas

Vijesti

Mursko Središće: Prijavite se za Božićnicu do utorka

Umirovljenici iz Murskog Središća, Križovca, Peklenice, Štrukovca i Hlapičine koji imaju pravo na božićnicu, mogu se do 16. listopada (utorak) prijaviti kako bi ostvarili to svoje pravo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Kolika će mi biti mirovina?
foto: MojeVrijeme.hr

Umirovljenici iz Murskog Središća, Križovca, Peklenice, Štrukovca i Hlapičine koji imaju pravo na božićnicu, mogu se do 16. listopada (utorak) prijaviti kako bi ostvarili to svoje pravo. Pravo na božićnicu (bonove) imaju svi umirovljenici kojima je zbroj mirovina (prihoda) manji od 2.500 kuna. Svi oni kojima je mirovina manja od 1.500 kuna imaju pravo na bonove u vrijednosti od 200 kuna, oni s mirovinama od 1.500 do 2.000 na bonove vrijednosti 150, a umirovljenici čija mirovina iznosi od 2.000 do 2.500 kuna na bonove od 100 kuna.

Zbog slabog odaziva na prvi poziv, za koji je rok za dostavu potrebne dokumentacije (zadnji izvadak kojim se dokazuje visina mirovine) bio drugi listopada, produžen je kako bi što veći broj umirovljenika s niskim mirovinama ostvari pravo na bonove. Potreban novac za božićnice osiguran je u proračunu Grada Mursko Središće, javlja Medjimurje.hr.


.

Vijesti

Današnjim potpisivanjem s radom počinje novo Nacionalno vijeće za umirovljenike

Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Premijer Andrej Plenković potpisat će danas Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatske Višnjom Fortunom i predsjednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasnom A. Petrović.

Sporazumom se osniva Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe, kao savjetodavno tijelo Vlade koje o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba donosi zaključke i mišljenja Vladi, u duhu partnerstva i suradnje.


Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP