Prati nas

Vijesti

Bolesni nagon

Njemački bolničar ubio više od stotinu štićenika staračkih domova

 Za potrebe suđenja ekshumirano je i toksikološki vještačeno 130 trupala. Žrtava je možda i više, no postupak kremacije je, vjerojatno, uništio dio dokaza.

Objavljeno

|

Niels Högel u sudnici (screenshot: BBC)

Njemačka javnost s pozornošću prati suđenje Nielsu Högelu, medicinskom tehničaru koji je priznao ubojstva više od stotinu štićenika domova za starije. I to ga čini jednim od „najuspješnijih“ serijskih ubojica ikad. Suđenje će trajati do svibnja 2019. godine.

Tužitelji kažu kako je pacijentima lijekovima zaustavljao srce da bi zadivio kolege svojim izvođenjem postupka reanimacije. On sam ranije je rekao da je uživao u osjećaju koji je doživljavao dok bi nekoga pokušavao oživjeti.

Ovaj 41-godišnjak već služi doživotni zatvor zbog šest ubojstava koje je počinio neovisno od aktualnog suđenja. Sada je priznao ubojstva stotine pacijenata u Oldenburgu i Delmenhorstu. Za potrebe suđenja ekshumirano je i toksikološki vještačeno 130 trupala. Žrtava je možda i više, no postupak kremacije je, vjerojatno, uništio dio dokaza.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.