Prati nas

Vijesti

Bilo je i boljih dana

Opatija ukinula božićnice i dopunsko zdravstveno za umirovljenike

Prošle smo godine pohvalili Opatiju je je umirovljenicima s primanjima nižim od 3.000 kuna, osigurao 500 kuna uskrsnice i 500 kuna božićnice. Grad im je uz to refundirao 840 kuna za dopunsko zdravstveno osiguranje.

Objavljeno

|

Koji gradovi daju uskrsnicu?
foto: Pixabay

Ivo Dujmić (nezavisni), gradonačelnik Opatije, donio je Odluku o ‘privremenim mjerama za uravnoteženje proračuna’ Grada Opatije. Privremeno se ukida sufinanciranje udžbenika za srednjoškolce. Neće se isplaćivati  ni naknade za novorođenčad, a umirovljenici ostaju bez božićnice i dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Gradonačelnik je priopćio da opatijsko Gradsko vijeće na posljednjoj sjednici početkom listopada nije donijelo Odluku o prodaji imovine, koja je bila planirana u proračunu za 2018., kao ni Odluku o kreditnom zaduženju.  Tim odlukama bi se osigurali prihodi i primici proračuna za uravnoteženje s planiranim rashodima i izdacima za 2018., kako je bilo predloženo rebalansom.

Najavio da će novi prijedlog Izmjena i dopuna proračuna za 2018. biti poslati predsjedniku Gradskog vijeća do kraja tjedna, radi žurnog sazivanja sjednice Gradskog vijeća, kako bi privremene mjere trajale što kraće.

“Što prije Gradsko vijeće Grada Opatije izglasa rebalans proračuna, prije će se ukinuti privremene mjere za uravnoteženje proračuna, kako bi se nastavila realizacija planiranih aktivnosti, jer je naš zajednički posao prvenstveno raditi u javnom interesu,” poručio je Dujmić.

Podsjetimo, prošle smo godine pohvalili Opatiju je je umirovljenicima s primanjima nižim od 3.000 kuna, osigurala 500 kuna uskrsnice i 500 kuna božićnice. Grad im je uz to refundirao 840 kuna za dopunsko zdravstveno osiguranje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.