Prati nas

Vijesti

Loša karma

Patrijarhat je uništio referendumske inicijative

Uz to varalo se i na druge načine, primjerice skupljanjem potpisa državljana Bosne i Hercegovine te drugih zemalja, a protiv Istanbulske konvencije pobunile su se i bebe te umrle osobe.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: N1

Prema neslužbenim informacijama koje su, najvjerojatnije izašle iz Ministarstva uprave, propala je referendumske inicijativa o opozivu Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji koja je u narodu poznata i kao Istanbulska konvencija.

S njom je potonula i referendumska inicijativa za promjenom izbornog sustava koja je od zastupnika manjina namjeravala napraviti poluvrijedne saborske zastupnike, ali i omogućiti jaču penetraciju konzervativaca u Sabor. Obje inicijative nisu prikupile dovoljan broj valjanih potpisa.


Iza obje inicijative (Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj) stoji ista konzervativna društvena skupina koja je u prvom naletu uspješno ustavno rezervirala brak isključivo za ženu i muškarca, no čini se da su se građani zasitili bitke oko ideoloških stvari koje realno ne utječu na stvarni život većinske Hrvatske.

Paradoksalno, upravo je ovim referendumskim inicijativama presudio patrijarhat. Naime, prilikom brojanja potpisa uočeno je da iza brojnih OIB-ova stoje žene koje su se potpisale nevažećim djevojačkim prezimenom. Lako se zaključilo da je riječ o kopiranim pet godina starim potpisnim listama za referendum o braku. Potpisnice su se u međuvremenu udale i prihvatile suprugovo prezime.

Uz to, javio je Jutarnji list, varalo se i na druge načine, primjerice prikupljanjem potpisa državljana Bosne i Hercegovine te drugih zemalja, a protiv Istanbulske konvencije pobunile su se i umrle osobe.

.

Vijesti

Nagli skok: 130 novih infekcija, novozaraženi su stari od 7 do 71 godine

Trenutno je prema podacima WHO-a 28 cjepiva u kliničkim fazama, a 132 su pred kliničkim fazama. Od ovih 28 u kliničkim fazama samo ih je šest u trećoj fazi.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“U protekla 24 sata zabilježeno je 130 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 686 “, kazao je na konferenciji za medije ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak

“Trenutno nema bitnih novih žarišta. Karakteristika je da se ljudi vraćaju s godišnjih odmora i da imamo dosta mladih ljudi oboljelih od ove infekcije. Prosjek godina danas novozaraženih je 34 godine, radi se većim dijelom o mlađim osobama koje su u većinskom dijelu sudjelovali na različitim okupljanjima i različitim mjestima gdje se mladi zabavljaju”, istaknuo je Capak. Najmlađi među novozaraženima rođen je 2013. godine, a nasjtariji 1949. godine.


Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu Alemka Markotić rekla je da je trenutno prema podacima WHO-a 28 cjepiva u kliničkim fazama, a 132 su pred kliničkim fazama. Od ovih 28 u kliničkim fazama samo ih je šest u trećoj fazi, dva su iz Kine, a ostala iz drugih zemalja, uključujući Englesku i SAD, dodala je.

Crveno – oboljeli, zeleno – izliječeni (foto: koronavirus.hr)

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP