Prati nas

Vijesti

Loša karma

Patrijarhat je uništio referendumske inicijative

Uz to varalo se i na druge načine, primjerice skupljanjem potpisa državljana Bosne i Hercegovine te drugih zemalja, a protiv Istanbulske konvencije pobunile su se i bebe te umrle osobe.

Objavljeno

|

screenshot: N1

Prema neslužbenim informacijama koje su, najvjerojatnije izašle iz Ministarstva uprave, propala je referendumske inicijativa o opozivu Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji koja je u narodu poznata i kao Istanbulska konvencija.

S njom je potonula i referendumska inicijativa za promjenom izbornog sustava koja je od zastupnika manjina namjeravala napraviti poluvrijedne saborske zastupnike, ali i omogućiti jaču penetraciju konzervativaca u Sabor. Obje inicijative nisu prikupile dovoljan broj valjanih potpisa.

Iza obje inicijative (Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj) stoji ista konzervativna društvena skupina koja je u prvom naletu uspješno ustavno rezervirala brak isključivo za ženu i muškarca, no čini se da su se građani zasitili bitke oko ideoloških stvari koje realno ne utječu na stvarni život većinske Hrvatske.

Paradoksalno, upravo je ovim referendumskim inicijativama presudio patrijarhat. Naime, prilikom brojanja potpisa uočeno je da iza brojnih OIB-ova stoje žene koje su se potpisale nevažećim djevojačkim prezimenom. Lako se zaključilo da je riječ o kopiranim pet godina starim potpisnim listama za referendum o braku. Potpisnice su se u međuvremenu udale i prihvatile suprugovo prezime.

Uz to, javio je Jutarnji list, varalo se i na druge načine, primjerice prikupljanjem potpisa državljana Bosne i Hercegovine te drugih zemalja, a protiv Istanbulske konvencije pobunile su se i umrle osobe.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.