Prati nas

Vijesti

Pavić objavio da je Vlada odustala od dokupa mirovine

Objavljeno

|

Marko Pavić (foto: vlada.hr)

Nakon što je Vlada u javnu raspravu poslala paket zakona mirovinske reforme kojim se, među ostalim obvezala osnovati tvrtku koja će se baviti dokupom mirovine ili, po novome, doživotne otpremnine, oglasio se ministar mirovinskog sustava Marko Pavić.

Uz to, Vlada je zakonskim prijedlogom najavila i osnivanje tvrtke koja će se baviti isplatom mirovina iz drugog i trećeg mirovinskog stupa te će s njom ući u konkurenciju privatnom sektoru, javio je Večernji list. Ministar danas tvrdi da država ne ulazi u taj posao.

“Intencija osnivanja mirovinskog osiguravajućeg društva pod Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje je isplata mirovina iz 2. stupa. U zakonskom prijedlogu bila je to samo jedna od mogućnosti, ali u konačnom prijedlogu je neće biti”, izjavio je Pavić novinarima pred Banskim dvorima.

Cilj mirovinske reforme je održivost mirovinskog sustava i povećanje mirovina, a s osnivanjem državnog mirovinskog osiguravajućeg društva smatramo da država može kvalitetnije, bolje i efikasnije raditi taj posao, rekao je Pavić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.