Prati nas

Vijesti

Održao kvorum

Pavićeva reforma ide dalje zahvaljajući bivšem SDP-ovcu Habeku

Sabor je, tako, zahvaljujući Mariu Habeku, u drugo čitanje poslao i predložene izmjene zakona o stažu osiguranja s povećanim trajanjem, o dodatku na mirovine, o obveznim i o dobrovoljnim mirovinskim fondovima, o mirovinskim osiguravajućim društvima. zastupnici su potom otišli na odmor koji će potrajati do 14. listopada. 

Objavljeno

|

foto: Mario Habek/Facebook

Sabor je u drugo čitanje poslao paket zakona cjelovite mirovinske reforme, no uz protivljenje oporbe koja je pokušala srušiti kvorum.

“Iz rezultata prethodnog glasovanja evidentno je da vladajući nemaju dovoljnu većinu da bi izglasovali mirovinsku reformu, mi više ne želimo držati kvorum”, izjavio je Arsen Bauk (SDP) nakon što je Sabor sa 75 glasova u drugo čitanje poslao prvi od šest zakona – izmjene i dopune Zakona o mirovinskom osiguranju. Naime, predsjednik Sabora Gordan Jandroković (HDZ) odbio je Baukov prijedlog da se glasovanje o mirovinskoj reformi preskoči i glasuje o drugim točkama uz poruku da ne zna na čemu je zaključio da SDP drži kvorum.


Tko je onda popunio minimalni broj zastupnika potreban za glasovanje?  “Habek drži kvorum, novi Bandićev igrač”, dovikivao je Mostov Nikola Grmoja dok je oporba napuštala sabornicu, komentirajući činjenicu da je u zastupničkoj klupi ostao sjediti i bivši SDP-ov, sada nezavisni zastupnik Mario Habek. Podsjetimo, iz SDP-a je izašao zbog loše atmosfere i nezadovoljstva stanjem u stranci, ali i zbog odnosa u njegovoj županijskoj organizaciji u Varaždinskoj županiji čije vodstvo ne priznaje. “Ne znam hoću li ući u neki drugi Klub. Pokušat ću djelovati kao nezavisni zastupnik. Ako ću moći tako djelovati, djelovat ću, možda završim u nekom Klubu, ali u drugu stranku neću ulaziti”, rekao je 17. listopada 2018.

Sabor je, tako, zahvaljujući Mariu Habeku, u drugo čitanje poslao i predložene izmjene zakona o stažu osiguranja s povećanim trajanjem, o dodatku na mirovine, o obveznim i o dobrovoljnim mirovinskim fondovima, o mirovinskim osiguravajućim društvima. zastupnici su potom otišli na odmor koji će potrajati do 14. listopada.

.

Vijesti

Pavić o nasljedniku: Josip je smiren, napadaju ga neradnici iz Mirovinskog

‘Josip je vrhunski menadžer, smirena osoba, dvije godine je upravljao s 40 milijardi kuna i vjerujem da će biti odličan ministar.’

Objavljeno

|

Autor

Bivši ministar rada i novi ministar regionalnog razvoja i europskih fonodova Marko Pavić iza N1 televiziju istaknuo je da je kompetentan za novi posao jer je i u bivšem ministarstvu nadgledao europski socijalni fond.

Kaže kako je od 10,7 milijardi eura koje su Hrvatskoj na raspolaganju u tekućem financijskom razdoblju vodio dvije milijarde kroz Ministarstvo rada i europski socijalni fond. “Tako da poznajem strukture i podigli smo ugovorenost što govori da sam uspješno radio na europskom socijalnom fondu.”


Za svog nasljednika Josipa Aladrovića kaže da je dobro vodio HZMO, a kaže da su kaznenu prijavu protiv njega podignuli neradnici iz HZMO-a te da je ona odbačena. “Josip je vrhunski menadžer, smirena osoba, dvije godine je upravljao s 40 milijardi kuna i vjerujem da će biti odličan ministar.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP