Prati nas

Vijesti

Pogled prema zapadu

Plenković: U Hrvatskoj se radi 30, a u Njemačkoj 38 godina!

Objavljeno

|

Zašto Plenković nije služio vojsku?
Predizborni plakat Andreja Plenkovića

Gostujući u programu javne televizije premijer Andrej Plenković (HDZ) nazvao je tekuću godinu – godinom reforme. Najavio je da će nakon 1. siječnja 2019. godine ukupno rasteretiti gospodarstvo i građane za 6,3 milijarde kuna.

Mirovinska reforma – tri temeljna cilja, u okolnostima kada je omjer onih koji rade i onih koji su u mirovini 1:1,26. Treba napraviti održivost sustava, povećati mirovine i spriječiti da zbog postojećih propisa oni koji uskoro budu išli u mirovinu budu diskriminirani ili budu čak u situaciji da imaju manje mirovine nego najniže. Idemo za tim da ljudi, naši umirovljenici, ljudi treće dobi, koji su radili, trudili se većinu svoje karijere dobiju pristojne mirovine od kojih se može živjeti. Znamo i sami da je prosječni staž u Hrvatskoj 30 godina, a u Njemačkoj 38 godina”, rekao je Plenković.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.