foto: SDP

Glasno ne

SDP protiv reforme jer sadašnji umirovljenici neće dobiti ni lipe

Autor: • 18. 10. 2018. • Vijesti359 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Vlada je u parlamentarnu proceduru uputila mirovinsku reformu protiv koje će građani, u organizaciji radničkih sindikata, prosvjedovati u subotu 20. listopada u Zagrebu na Europskom trgu, točno u podne. SDP neće podržati reformu u saboru, potvrdio je to Davorko Vidović.

“SDP ne može podržati tu reformu jer ništa od predloženog, osim rješenje da umirovljenici mogu raditi četiri sata, za nas nije prihvatljivo. Sa žaljenjem moramo konstatirati da ključni problem mirovinskog sustava, socijalna neodrživost, ni na koji način nije uvažen ni u jednom od prijedloga zakona. Dakle, sadašnji umirovljenici neće dobiti ni lipe po ovom prijedlogu”, kazao je Vidović.  izjavio je novinarima Vidović prije večerašnje sjednice Predsjedništva SDP-a.SDP-u je, kaže, neprihvatljivo skraćivanje roka za produljenje mirovinskog staža do 67 godina i dodatno penaliziranje ranijeg odlaska u mirovinu. Umjesto toga, SDP predlaže da se stimulira radnike da se radi duže kroz prijedlog da se svakome tko ima 41 godinu staža jamči mirovina od 75 posto od njihove prosječne plaće tijekom života.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.