Prati nas

Show

Prava ljubav

Tina Turner je razmišljala o eutanaziji, spasio ju je suprug

Imala je sreću da je njen suprug Erwin bio podudaran davatelj. Rekao je da ne želi drugu ženu niti drugi život i predložio da joj daruje svoj bubreg. Već 18 godina živi u Švicarskoj, čije je državljanstvo dobila nakon udaje za dugogodišnjeg partnera Erwina Bacha.

Objavljeno

|

kada je rođena Tina Turner?
Tina Turner, Wembley 2010.

Rock legenda Tina Turner (78) već je punih osam godina u mirovini. 18 godina živi u Švicarskoj, čije je državljanstvo dobila nakon udaje za dugogodišnjeg partnera Erwina Bacha (62). Odrekla se američkog državljanstva, špekulirali su mediji, kako bi izbjegla plaćanje poreza u Sjedinjenim Državama.

Ipak, to ne znači i da miruje.  Uskoro će objaviti memoare u kojima je otkrila najintimnije dijelove svoga života, između ostalog i da se je htjela eutanazirati prije dvije godine zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Pobijedila je rak, preživjela moždani udar i baš kada je povjerovala da se njezino zdravlje popravlja otkazali su joj bubrezi. “Preda mnom je bio izbor: redovite dijalize ili transplantacija bubrega. Samo transplantacija dala bi mi stvarne izglede za gotovo normalan život. No izgledi za donora bili su slabašni”, rekla je Daily Mailu. Kako je svakog dana bila u sve većim bolovima, počela je razmatrati opciju asistiranog samoubojstva.

U to doba Švicarska, u kojoj pjevačica živi, bila je po broju donora među najnižima u Europi, a to je značilo “da ja, u dobi od 75 godina nikada neću biti upisana na listu čekanja”, kazala je. Ipak, imala je sreću da je njen suprug Erwin bio podudaran davatelj. Rekao je da ne želi drugu ženu niti drugi život i predložio da joj daruje svoj bubreg.

“I evo me, tu sam. Oboje smo tu, bliskiji nego što se može zamisliti”, napisala je pjevačica u svojoj autobiografiji “Tina Turner: My Love Story” (eng. Moja ljubavna priča) u kojoj ohrabruje ljude da doniraju organe.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.