Prati nas

Vijesti

Velika Gorica: Želite li božićnicu, hitno se prijavite u evidenciju

Uz popunjen obrazac obavezno treba priložiti: obostranu presliku osobne iskaznice, odrezak od mirovine za prethodni mjesec ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim i invalidskim primanjima ili potvrdu o visini mirovine izdanu od HZMO-a, presliku dokumenta iz kojeg je vidljiv OIB umirovljenika.

Objavljeno

|

Božićnica za umirovljenike, penzionere. Hoću li dobiti božićnicu?
foto: BigStock

Pomalo neuobičajeno, Grad Velika Gorica obavijestila je svoje umirovljenike da se što prije moraju upisati u Evidenciju umirovljenika do 31. listopada, ako žele dobiti božićnicu. Uvjet je da im mirovina ne prelazi 2.000 kuna. Ispunjeni obrazac, zajedno s prilozima, trebaju predati od 08:30-14:30 u gradsku kuću, Trg kralja Tomislava 34, na šalter u prizemlju.

Uz popunjen obrazac obavezno treba priložiti: obostranu presliku osobne iskaznice, odrezak od mirovine za prethodni mjesec ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim i invalidskim primanjima ili potvrdu o visini mirovine izdanu od HZMO-a, presliku dokumenta iz kojeg je vidljiv OIB umirovljenika. Obrazac možete preuzeti na porti gradske uprave ili ga možete „skinuti“ ovdje.

Umirovljenicima koji primaju mirovinu do 1.000,00 kuna bit će isplaćena božićnica u iznosu od 400,00 kuna, a onima koji primaju mirovinu od 1.000,01 kune do 2.000,00 bit će isplaćena božićnica u iznosu od 200,00 kuna. Isplata božićnice umirovljenicima bit će u poslovnicama FINA-e, u razdoblju od 15.11.2018.-24.12.2018.godine.

Kako bi preuzeli božićnicu umirovljenici moraju doći osobno, ponijeti osobnu iskaznicu te potvrdu o dodijeljenom OIB-u. U slučaju spriječenosti dolaska umirovljenika, božićnicu može preuzeti i druga osoba koja mora predočiti svoju osobnu iskaznicu te osobnu iskaznicu i OIB umirovljenika. Sve dodatne informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti na broj tel 6269-918 ili 6269-938.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.