Recept za kiflice
Kiflice sa sirom (foto: Kuzinavanje.com)

Zamijesite mirisne kiflice sa sirom

Autor: • 03. 10. 2018. • Kolaž, Kuhinja404 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Nakon vrućeg ljeta, vrijeme je da ponovno upogonimo pećnice. Jer ništa tako ne miriši na dom kao svježe pečena peciva i kolači. Danas vam donosimo jednostavan recept za kiflice po receptu Hrvoja, kuhara portala Kuzinavanje.com.

Sastojci

Za tijesto

1 kg glatkog pšeničnog brašna
1 kocka svježeg kvasca (40 g)
5 dl mlijeka
2 dl suncokretovog ulja
1 žličica šećera
2 žličice soli

Za nadjev

500 g svježeg kravljeg sira
200 g kiselog vrhnja
1 jaje
sol

Za premazivanje i posipanje

rastopljeni maslac
sjemenke sezama ili kima

Priprema

U 2 dl toplog mlijeka dodajte malo šećera, brašna i izmrvljenu kocku kvasca, dobro promiješajte i ostavite na toplom mjestu da se digne. U međuvremenu, u veću zdjelu stavite brašno i dobro izmiješajte s 2 žličice soli. Brašnu dodajte dignuti kvasac, ostatak mlijeka i ulje. Umijesite glatko i podatno tijesto, a po potrebi, ako se tijesto lijepi, dodajte još brašna. Pustite tijesto na toplome da se diže oko 60 minuta, a u međuvremenu napravite nadjev.



Mikserom ili žicom za snijeg izmiješajte sir u glatku smjesu, dodajte kiselo vrhnje, sol i jaje. Sve dobro izmiješajte i ostavite sa strane. Dignuto tijesto izvadite iz posude, premijesite na pobrašnjenoj radnoj površini i podijelite na 6 dijelova. Svaki dio ponovo malo premijesite i razvaljajte u krug, a zatim svaki krug narežite na 8 dijelova (trokuta). Na širi kraj svakog trokuta stavite žlicom malo nadjeva od sira i motajte u kiflice počevši od šire prema užoj strani.

Kiflice slažite na lim za pečenje obložen masnim papirom. Svaku kiflicu premažite maslacem te pospite kimom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C dok ne dobiju lijepu rumenu boju.

Ključne riječi Sve o temi: , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.