Prati nas

Show

Zvijezda ranih devedesetih: Sinead je prigrlila islam i postala Šuada

O’Connor je se svojim ranijim istupima borila protiv Vatikana. Mnogi će reći da je karijeru zapečatila paranjem slike Ivana Pavla II pred kamerama, no istina je da se ova glazbenica desetljećima borila s psihičkim poremećajima. U traženju vjere pridružila se i nekolicini kršćanskih sekti, a u nekima je čak i bila svećenica.

Objavljeno

|

foto: Shuhada’ Davitt/Twitter

Irska glazbenica Sinead O’Connor (51) koja je obradom Princeove pjesme „Nothing Compares 2 U“ obilježila početak devedesetih na svjetskoj, pa tako i hrvatskoj, glazbenoj sceni, objavila je da je postala muslimanka.

O’Connor je se svojim ranijim istupima borila protiv Vatikana. Mnogi će reći da je karijeru zapečatila paranjem slike Ivana Pavla II pred kamerama, no istina je da se ova glazbenica desetljećima borila s psihičkim poremećajima, misteriozno nestajala i imala javne slomove živaca. U traženju vjere pridružila se i nekolicini kršćanskih sekti, a u nekima je čak i bila svećenica. Nakon teškog traganja, čini se da je mir pronašla u promijeni religije.

„Ponosna sam što sam postala muslimanka“, napisala je na Twitteru navodeći da je to prirodan zaključak njenog teološkog putovanja. „Svi sveti spisi vode k islamu“, napisala je dodajući da je njeno novo ime Šuada (Shuhada).

Kao aktivistica Sinead se zalagala za ženska prava, sudjelovala je u kampanjama protiv rata i zlostavljanja djece, pjevala je na brojnim humanitarnim koncertima. Javnim nastupima je pokušavala i destigmatizirati mentalne bolesti. Udavala se četiri puta i ima četvero djece. U 2015. godini postala je baka. Pokrenite video i podsjetite se njenog najvećeg hita.

 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.