Prati nas

Vijesti

Samo oprezno!

Ministar Pavić o ulaganju mirovinskih fondova u startupove

Komentirao je i novu Vladinu nabavku automobila. Pavićevo ministarstvo kupuje 25 automobila, kaže da je riječ o automobilima za Inspekciju rada kako bi pojačali nadzor za vrijeme turističke sezone.

Objavljeno

|

Tko je Marko Pavić?
Marko Pavić (foto: mojevrijeme.hr)

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić u N1 Studiju je demantirao nagađanja da bi moglo biti korupcije u ulaganju mirovinskih fondova u startupove.

“To nisu velika sredstva od 100 milijuna, to neće biti ulaganje u individualne tvrtke. Omogućit ćemo mirovinskim fondovima koji ulažu u platforme i fondove koji ulažu u tvrtke koje se razvijaju. HANFA će razviti pravilnik. Građani i umirovljenici se ne moraju bojati da će netko arbitrarno reći da treba dati Marku, Iliji ili nekome sve novce”, rekao je.

Pavić je rekao da je reforma u zadnjoj fazi usuglašavanja. Potvrdio je da će se ublažiti penalizacija za prijevremeno umirovljenje. “U rijetko kojoj državi je prijevremeno umirovljenje pet godina. Ovim paketom omogućujemo umirovljenicima da nastave raditi. Ne želimo da pet godina ranije netko ode u mirovinu i ostane raditi na istoj plaći za puno radno vrijeme. Želimo u trenutku nedostatka radne snage omogućiti da umirovljenici mogu raditi kako bi se izbjegao pritisak uvoza radne snage”, rekao je Pavić

Komentirao je i novu Vladinu nabavku automobila. Pavićevo ministarstvo kupuje 25 automobila, kaže da je riječ o automobilima za Inspekciju rada kako bi pojačali nadzor za vrijeme turističke sezone.

Što je startup?

Startup je tvrtka ili organizacija stvorena s namjerom da istraži repetitivne i skalabilne poslovne modele. Nije svaka novo otvorena tvrtka startup, startup je specifičan podskup novo otvorenih tvrtki koji ima posebna pravila.  Jedna od definicija koja nastoji razlikovati startupe od drugih poduzetničkih pothvata kaže da je startup “Novoosnovano ili nedavno osnovano poduzeće s globalnim ambicijama i globalnim potencijalom”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.