Prati nas

Vijesti

Opet djevojčica

Ministricu Nadu Murganić (60) udomila je obitelj iz Selca

Hoće li ministrica biti prigodni smještena i u starački dom na Međunarodni dan starijih osoba tek ćemo vidjeti, no to je ideja o kojoj bi valjalo razmisliti.

Objavljeno

|

fotomontaža: Pixabay/Mojevrijeme

Obilježava se Svjetski dan djece. Hrvatska se, tim povodom, zabavlja neobičnom akcijom Ministarstva demografije i socijalne politike.

Kako je priopćeno, UNICEF u partnerstvu s Ministarstvom za demografiju organizirao je zamjenu uloga u kojoj će ministrica Nada Murganić provesti jedan dan kao dijete u udomiteljskoj obitelji i korisnica podrške Centra za pružanje usluga u zajednici „Izvor” u Selcu.

Ministrica će se pridružiti drugoj djeci u pripremama za predstavu „Ježeva kućica”, koja će se premijerno izvesti u ustanovi 22. studenog, kada „Izvor” slavi čak 100. godišnjicu rada. Sudjelovat će i na keramičarskoj radionici na kojoj će se sa svojim dječjim vršnjacima okušati u izradi različitih predmeta.

Podsjetimo, lani je osmašica Dora Vranić iz Zaboka na jedan dan postala ministrica demografije. Hoće li Murganić biti prigodno smještena i u starački dom na Međunarodni dan starijih osoba tek ćemo vidjeti, no to je ideja o kojoj bi valjalo razmisliti.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.