Prati nas

Vijesti

Opet djevojčica

Ministricu Nadu Murganić (60) udomila je obitelj iz Selca

Hoće li ministrica biti prigodni smještena i u starački dom na Međunarodni dan starijih osoba tek ćemo vidjeti, no to je ideja o kojoj bi valjalo razmisliti.

Objavljeno

|

fotomontaža: Pixabay/Mojevrijeme

Obilježava se Svjetski dan djece. Hrvatska se, tim povodom, zabavlja neobičnom akcijom Ministarstva demografije i socijalne politike.

Kako je priopćeno, UNICEF u partnerstvu s Ministarstvom za demografiju organizirao je zamjenu uloga u kojoj će ministrica Nada Murganić provesti jedan dan kao dijete u udomiteljskoj obitelji i korisnica podrške Centra za pružanje usluga u zajednici „Izvor” u Selcu.Ministrica će se pridružiti drugoj djeci u pripremama za predstavu „Ježeva kućica”, koja će se premijerno izvesti u ustanovi 22. studenog, kada „Izvor” slavi čak 100. godišnjicu rada. Sudjelovat će i na keramičarskoj radionici na kojoj će se sa svojim dječjim vršnjacima okušati u izradi različitih predmeta.

Podsjetimo, lani je osmašica Dora Vranić iz Zaboka na jedan dan postala ministrica demografije. Hoće li Murganić biti prigodno smještena i u starački dom na Međunarodni dan starijih osoba tek ćemo vidjeti, no to je ideja o kojoj bi valjalo razmisliti.

.

Vijesti

Google prekinuo suradnju s Huaweijem. Što to znači za korisnike?

Google je objavio da prekida suradnju s kineskim proizvođačem tehnike Huaweijem i to u području prijenosa hardwarea, softwarea i svih tehnoloških usluga te time izazvao pravu paniku među korisnicima pametnih telefona kineskog proizvođača.

Objavljeno

|

Američki tehnološki div Google izazvao je u nedjelju pravi potres na tržištu pametnih telefona kad je objavio da prekida suradnju s kineskim proizvođačem tehnike Huaweijem i to u području prijenosa hardvera, softvera i svih tehnoloških usluga, osim onih čije open source licence određuju da su dostupne u javnoj domeni, piše Reuters.

Nakon objave vijesti, zavladala je panika među korisnicima Huaweijevih uređaja jer bi to moglo značiti da sa svojih pametnih telefona više neće moći pristupiti Googleu, Gmailu, pretraživaču Chromeu i sličnim uslugama.No mjesta panici ipak nema. “Za korisnike naših usluga Google Play i zaštite iz Google Play Protecta te usluge će i dalje funkcionirati na dosadašnjim Huaweijevim uređajima”, rekao je glasnogovornik Googlea.

Problem bi eventualno mogli imati budući korisnici Huaweija. Naime, Huawei će moći koristiti samo javno dostupne verzije Androida i neće imati pristup Googleovim servisima i aplikacijama, no te će usluge i aplikacije i dalje funkcionirati za postojeće korisnike.

Međutim, za pretpostaviti je da će Huawei doskočiti ovom problemu tako što će i budućim korisnicima ponuditi svoje sustave te tako izbjeći Googleov embargo.

Nastavi čitati