Prati nas

Vijesti

Pavić tek simbolično smanjuje penalizaciju ranijeg umirovljenja

Podsjetimo, nekoliko tisuća prosvjednika iz cijele Hrvatske, među kojima je bilo najviše radnika svih generacija, poručilo je prije točno mjesec dana vladajućima da ne žele raditi do 67 godina te da ne pristaju na dodatnu penalizaciju prijevremenog umirovljenja.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Gostujući u Intervjuu tjedna Media servisa, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić potvrdio je da će ublažiti rigoroznu penalizaciju prijevremenog umirovljenja, a koja je predložena mirovinskom reformom koja je poslana u drugo saborsko čitanje.

“Sa sadašnjih 0,34 posto po mjesecu na 0,3. Tako je bilo i 1999. i takav sustav ima i Njemačka. To znači da će za 5 godina mirovina biti manja za 18 posto, a ne za 20, kako je bilo u originalnom prijedlogu”, rnajavio je ministar ono što bismo mogli nazvati tek simboličnom gestom.

Podsjetimo, nekoliko tisuća prosvjednika iz cijele Hrvatske, među kojima je bilo najviše radnika svih generacija, poručilo je prije točno mjesec dana vladajućima da ne žele raditi do 67 godina te da ne pristaju na dodatnu penalizaciju prijevremenog umirovljenja. Sindikalisti su na zagrebačkom Trgu Europe rekli da je reforma neozbiljni udar na radnike i umirovljenike. Kažu, ako je Vlada ne promijeni, skupljat će potpise za raspisivanje referenduma.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.