Prati nas

Show

Ponos Amerike

Trumpovi birači imaju poruku za francuskog predsjednika Gerarda Depardieua

U svojoj gledanoj emisiji pokazao je urnebesni anketu snimljenu među Trumpovim biračima kojima je podvalio vijest da Trump namjerava vratiti Kip slobode Francuzima jer mu se ne sviđa poruka koju šalje imigrantima. Kao i to da se francuski predsjednik zove  – Gerard Drpardieu.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: Jimmy Kimmel Show

Nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio da Europi treba vojska kako bi smanjila ovisnost o Sjedinjenim Državama u obrani, američki predsjednik Donald Trump nije krio nezadovoljstvo.

Otrovni niz twittova koje je uputio prema Macronu i Europi inspirirao je popularnog voditelja Jimmyja Kimmela da se našali s Trumpovim pristašama. U svojoj gledanoj emisiji pokazao je urnebesnu anketu snimljenu među Trumpovim biračima kojima je podvalio vijest da Trump namjerava vratiti Kip slobode, najprepoznatljiviji simbol Sjedinjenih Država, Francuzima jer mu se ne sviđa poruka koju šalje o “siromašnim i umornim imigrantima”. Kao i to da se francuski predsjednik zove  – Gerard Depardieu.


„Što god on kaže, mislim da je to sjajno“, kazala je upitana gospođa, dok je njena prijateljica dodala: „Apsolutno! To je dobra ideja!“

„Mislim da bi predugo trajalo da se vrati natrag u Francusku, s obzirom na veličinu. Ne vidim smisao investiranja u besmisleni transport“, kazao je jedan mladić. Novinar mu je tada rekao kako bi se poreznim obveznicima uštedjelo 1,2 milijuna dolara kada bi se kip istopio za bakar i ugradio u Bijelu kuću. „Ako bismo uštedjeli, onda je to dobra ideja“, odgovorio je mladić.

No Amerikanci imaju i poruku za francuskog predsjednika kojeg ne razlikuju od popularnog glumca. „Predsjedniče Gerarde Depardieu, drago nam je da konačno imamo predsjednika s mudima“, izgovorila je u kameru ponosna Trumpova biračica.

O Kipu slobode

Kip slobode (puno ime »Sloboda prosvjetljuje svijet«, engleski Liberty Enlightening the World), monumentalni kip žene koja u ruci drži upaljenu baklju, smješten na Otoku slobode (Liberty Island, prije Bedloe’s Island) u New Yorku. Zajedno s postoljem visok je 93 m, a podignut je u povodu obilježavanja 100. obljetnice američke Deklaracije o neovisnosti (1776); spomenik je bio poklon francuskoga naroda američkomu.

Izgrađen je po idejnom nacrtu francuskog povjesničara Edouarda de Laboulayea (1865), dijelove je izradio francuski kipar F. A. Bartholdi (1875–85), a čeličnu konstrukciju A. G. Eiffel. Na postolju, koje je izradio američki arhitekt R. M. Hunt, uklesani su stihovi pjesme Novi kolos Emme Lazarus (1883).

Nakon izradbe u Francuskoj, dijelovi spomenika brodom su bili prevezeni u SAD, gdje su sastavljeni (1886) u tada još aktivnoj tvrđavi Fort Wood. God. 1924. proglašen je nacionalni spomenikom. God. 1956. otok je dobio ime Otok slobode, a 1965. s njim je umjetno spojen otočić Ellis, do tada karantena i glavno središte za prijam imigranata u SAD. U postolju spomenika nalazi se Muzej američkog useljeništva, a u kruni vidikovac. Na UNESCO-ovu popisu svjetske kulturne baštine od 1984. (Hrvatska enciklopedija)

.

Show

Zoran Šprajc pokazao je skoro sve: Proslava 52. rođendana na plaži!

Omiljeni hrvatski TV voditelj ove godine rođendan slavi na moru. Tom je prigodom na Instagramu objavio fotografiju sebe kako izlazi iz mora i pokupio brojne pohvale zbog izgleda.

Silvija Novak

Objavljeno

|

“Ako niste gledali Baywatch, sad gledate! To je sat za plažu na ruci morskog medvjeda”, napisao je na svom Instagram profilu omiljeni hrvatski voditelj Zoran Šprajc uz fotografiju na kojoj izlazi iz mora.

Odmah su uslijedili komentari da je u dobroj formi, isklesan, seksi muškarac i pravi morski vuk. No za Šprajcovo dobro raspoloženje nije zaslužna samo činjenica što godišnji odmor provodi na moru, već i to što je upravo proslavio 52. rođendan.


Naime, omiljeni voditelj RTL Direkta rođen je 2. kolovoza 1968. u Slavonskom Brodu, a ove godine pogodilo se da rođendan slavi na moru.

Fotografije s ljetovanja redovito objavljuje na Instagramu, a profil na toj društvenoj mreži otvorio je, kako sam priznaje, zbog posla. No ubrzo ju je zavolio jer, kako kaže, čini mi se da prenosi više topline, emocija i doživljaja nego Facebook. “Osim toga, Facebook je za starce, a mi mladi smo na Instagramu”, kaže Šprajc.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP