Prati nas

Vijesti

Veteranski domovi

Zagreb gradi domove za branitelje samce starije od 65 godina

Zadnjih godina zamjetan je pritisak braniteljske populacije na domove za umirovljenike čija su korisnici prosječno stariji od 80 godina. Kako branitelji imaju zakonsku prednost smještanja u instituciju, ustanovu, zasebni veteranski domovi smatraju se primjerenijim rješenjem obzirom na njihovu relativno mladu dob i socijalne potrebe.

Objavljeno

|

foto: Siniša Bogdanić

Grad Zagreb izgradit će četiri doma za branitelje samce starije od 65 godina. Prvi od njih biti će izgrađen u Golikovoj ulici na prostorima Razvojne agencije Zagreb. Gradnja ove ustanove s kapacitetom 50 kreveta počet će u lipnju 2019. godine.

Vrijednost investicije je 12 milijuna kuna, a Grad planira većinu sredstava namaknuti iz Europskog socijalnog fonda. Prema podacima zagrebačkog Gradskog ureda za branitelje, u Zagrebu ima 2900 branitelja samaca, od kojih je njih 260 starije od 65 godina.

Zadnjih godina zamjetan je pritisak braniteljske populacije na domove za umirovljenike čija su korisnici prosječno stariji od 80 godina. Kako branitelji imaju zakonsku prednost smještanja u ustanovu, zasebni veteranski domovi smatraju se primjerenijim rješenjem obzirom na njihovu relativno mladu dob i socijalne potrebe.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.