Prati nas

Show

Ferata

Aljoša Vučković: Bolestan sam i zato ne glumim

Ništa ne radim i ne mogu raditi. Bolestan sam i ne osjećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim. Pored svega, malo me i prehlada uhvatila.

Objavljeno

|

Aljoša Vučković (screenshot: Youtube)

Aljoša Vučković, glumac kojeg pamtimo iz “Velog mista”, “Povratka otpisanih” i “Boljeg života”, napunio je jučer 72 godine života, ali iz javnosti se povukao i više ne glumi.

Razlog je, objasnio je novinarima, zdravlje. Nedavno je bio na liječenju, a trenutačno je na kućnoj njezi. Riječ je teškoj bolesti zbog koje se povukao u svoja četiri zida, prenosi Kurir. “Ništa ne radim i ne mogu raditi. Bolestan sam i ne osjećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim. Pored svega, malo me i prehlada uhvatila”, kazao je popularni “Ferata”. 


“Kad podvučem crtu od perioda nastanka ‘Boljeg života’ dodanas, shvatim da sve stoji na mjestu, sve stagnira. Šta reći osim da će namdoći bolji život samo ako pokušamo obiti sjećanja. Rijetke su bolje prilike,skoro ih nema. Sve nam funkcionira po principu ‘hajmo probati da bude bolje’, ito bolje traje dvije minute, pa stane”, rekao je za Kurir.

U svojoj je karijeri ostvario više od 70 uloga te je i danas jedan od omiljenijih glumaca na ovim prostorima. Vučković je podrijetlom iz Dugopolja kod Splita. Rođen je u Buzetu, odakle se kasnije selio u Kanfanar, Lovran, Iku, Opatiju, ponovo u Buzet pa u Zagreb, Hvar, Pljevlja, Sarajevo, Split te u Beograd gdje živi i danas. Prije desetak godina izjavio je da se nada kako će sa suprugom, kada se djeca osamostale, živjeti na relaciji Beograd, Split, Hvar.

.

Show

Milku Babović udario automobil: ‘Ja sam stara sportašica, znam padati!’

Godine su ipak tu, pa i komplikacije s vidom, što je Milki danas i najveći problem. Kaže da već dvije godine ne može gledati televiziju, iako je i dalje sve zanima.

Objavljeno

|

Autor

Ples sa zvijezdama

Novinarska legenda i nekadašnja atletičarka Milka Babović (91) ovih je dana doživjela prometnu nesreću. Kako je ispričala za Glas Istre, dogodilo se to za njenih redovitih kratkih šetnji Zagrebom.

“Nažalost, prije par dana na mene je naletio auto. Išla sam preko ceste, a vozač je vidio mjesto za parkiranje i udario me. Pala sam, ali sam ujedno i strogo zavikala ‘ne smijete tako'”, posve mirno objašnjava Babović i dodaje: “Ali ipak sam ja stara sportašica, znam kako se pada”.


Godine su ipak tu, pa i komplikacije s vidom, što je Milki danas i najveći problem. Kaže da već dvije godine ne može gledati televiziju, iako je i dalje sve zanima. Ne može ni čitati, ali uz sve to zadržala je dobro raspoloženje i sva puna oduševljenja priča o starim vremenima, kada je učila novinarstvo, javlja Glas Istre.

“Znala sam baciti pisaću mašinu kad bih bila ljuta. To su bila druga vremena, bilo je puno entuzijazma, a onda je slijedilo vrijeme multinacionalnih kompanija kada se sve gledalo, i danas se gleda, kroz novac. Novinari ne smiju ući u to kolo”, ispričala je.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP