Prati nas

Show

Ferata

Aljoša Vučković: Bolestan sam i zato ne glumim

Ništa ne radim i ne mogu raditi. Bolestan sam i ne osjećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim. Pored svega, malo me i prehlada uhvatila.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Aljoša Vučković (screenshot: Youtube)

Aljoša Vučković, glumac kojeg pamtimo iz “Velog mista”, “Povratka otpisanih” i “Boljeg života”, napunio je jučer 72 godine života, ali iz javnosti se povukao i više ne glumi.

Razlog je, objasnio je novinarima, zdravlje. Nedavno je bio na liječenju, a trenutačno je na kućnoj njezi. Riječ je teškoj bolesti zbog koje se povukao u svoja četiri zida, prenosi Kurir. “Ništa ne radim i ne mogu raditi. Bolestan sam i ne osjećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim. Pored svega, malo me i prehlada uhvatila”, kazao je popularni “Ferata”. 


“Kad podvučem crtu od perioda nastanka ‘Boljeg života’ dodanas, shvatim da sve stoji na mjestu, sve stagnira. Šta reći osim da će namdoći bolji život samo ako pokušamo obiti sjećanja. Rijetke su bolje prilike,skoro ih nema. Sve nam funkcionira po principu ‘hajmo probati da bude bolje’, ito bolje traje dvije minute, pa stane”, rekao je za Kurir.

U svojoj je karijeri ostvario više od 70 uloga te je i danas jedan od omiljenijih glumaca na ovim prostorima. Vučković je podrijetlom iz Dugopolja kod Splita. Rođen je u Buzetu, odakle se kasnije selio u Kanfanar, Lovran, Iku, Opatiju, ponovo u Buzet pa u Zagreb, Hvar, Pljevlja, Sarajevo, Split te u Beograd gdje živi i danas. Prije desetak godina izjavio je da se nada kako će sa suprugom, kada se djeca osamostale, živjeti na relaciji Beograd, Split, Hvar.

.

Show

Nakon bizarne ozljede stražnjice Brianu Mayu ugrađena su tri stenta

‘Ovo je lekcija svima onima u kasnijoj životnoj dobi. Možete vjerovati da ste zdravi, ali možda niste i na vašem bih mjestu otišao na sve raspoložive pretrage. Bio sam, zapravo, vrlo blizu smrti, ali nisam umro. Izvukao sam se’, kazao je legendarni glazbenik.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Legendarni gitarist grupe Queen, Brian May (72), imao je ozbiljnih zdravstvenih problema, ali ne – nisu povezani s koronavirusom. Naime, May je prije nekoliko tjedana putem svojeg Instagram profila obavijestio svoje zabrinute obožavatelje da je je ozlijedio mišiće stražnjice i to, ni manje ni više, nego – vrtlareći.

Uz brojne želje za što bržim oporavkom, May nije mogao izbjeći niti pokoju dobronamjernu pošalicu o tome kako je njegova boljka posve nespojiva s imidžom rock zvijezde, iako May zapravo nikada i nije vodio razuzdan rockerski život. Međutim, kasnije se ispostavilo da su Mayeve zdravstvene tegobe puno teže i ozbiljnije od toga: Bol koju je danima osjećao bila je povezana sa srcem.


Iako doista jest ozlijedio mišiće, tijekom ozljede zadobio je manji srčani udar radi kojega je završio u bolnici. “Nisam mogao vjerovati koliko me boljelo. Deset dana sam na pogrešno mjesto stavljao paketiće leda. U nekim trenucima bol je bila tolika da sam htio skočiti kroz prozor. Konačno su otkrili što mi je nakon magnetske rezonance. Bizarna stvar”, rekao je May.

“Mislio sam da sam vrlo zdrav čovjek. Ispostavilo se da su mi tri arterije začepljene i da postoji rizik da će mi se blokirati dotok krvi u srce”, otkrio je slavni gitarist za BBC. May je nakon toga podvrgnut hitnoj operaciji tijekom koje su mu ugrađena tri stenta te se sada osjeća dobro.

“Izišao sam iz bolnice sa snažnim srcem, mislim da sam u dobrom stanju za vrijeme koje dolazi”, rekao je. “Ovo je lekcija svima onima u kasnijoj životnoj dobi. Možete vjerovati da ste zdravi, ali možda niste i na vašem bih mjestu otišao na sve raspoložive pretrage. Bio sam, zapravo, vrlo blizu smrti, ali nisam umro. Izvukao sam se”, kazao je legendarni glazbenik.

Inače, grupa Queen je izdala novu verziju pjesme “We are the Champions” (Mi smo prvaci, prev.a.) koja je u novoj verziji naslovljena “You are the Champions” (Vi ste prvaci, prev.a.), a koja je posvećena zdravstvenim djelatnicima tijekom epidemije, kako bi se prikupila sredstva za Svjetsku zdravstvenu organizaciju.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP