Prati nas

Show

Ferata

Aljoša Vučković: Bolestan sam i zato ne glumim

Ništa ne radim i ne mogu raditi. Bolestan sam i ne osjećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim. Pored svega, malo me i prehlada uhvatila.

Objavljeno

|

Aljoša Vučković (screenshot: Youtube)

Aljoša Vučković, glumac kojeg pamtimo iz “Velog mista”, “Povratka otpisanih” i “Boljeg života”, napunio je jučer 72 godine života, ali iz javnosti se povukao i više ne glumi.

Razlog je, objasnio je novinarima, zdravlje. Nedavno je bio na liječenju, a trenutačno je na kućnoj njezi. Riječ je teškoj bolesti zbog koje se povukao u svoja četiri zida, prenosi Kurir. “Ništa ne radim i ne mogu raditi. Bolestan sam i ne osjećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim. Pored svega, malo me i prehlada uhvatila”, kazao je popularni “Ferata”. 

“Kad podvučem crtu od perioda nastanka ‘Boljeg života’ dodanas, shvatim da sve stoji na mjestu, sve stagnira. Šta reći osim da će namdoći bolji život samo ako pokušamo obiti sjećanja. Rijetke su bolje prilike,skoro ih nema. Sve nam funkcionira po principu ‘hajmo probati da bude bolje’, ito bolje traje dvije minute, pa stane”, rekao je za Kurir.

U svojoj je karijeri ostvario više od 70 uloga te je i danas jedan od omiljenijih glumaca na ovim prostorima. Vučković je podrijetlom iz Dugopolja kod Splita. Rođen je u Buzetu, odakle se kasnije selio u Kanfanar, Lovran, Iku, Opatiju, ponovo u Buzet pa u Zagreb, Hvar, Pljevlja, Sarajevo, Split te u Beograd gdje živi i danas. Prije desetak godina izjavio je da se nada kako će sa suprugom, kada se djeca osamostale, živjeti na relaciji Beograd, Split, Hvar.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.