Prati nas

Ljubav

Jači od sudbine

Philip (80) i Florin (26) dali su još jednu šansu svojoj ljubavi

Par je priznao da Philip više voli dodire, ali i mlađahni Florin u krevetu najradije – spava. Naime, Philip je proveo 60 godina u svećeničkom celibatu. Engleska crkva ne dopušta brak između dvojice muškaraca. Civilna zajednica je dopuštena, ali bez karnalnih užitaka.

Objavljeno

|

Stari muškarac i mladi ljubavnik
Florin i Philip (screenshot: The Jeremy Kyle Show)

80-godišnji bivši svećenik Philip Clements ponovno je u zagrljaju svog 26-godišnjeg rumunjskog ljubavnika. Doduše virtualnom. Par si je odlučio dati još jednu priliku.

Podsjetimo, Philip se zaljubio u 54 godine mlađeg manekena Florina Marina nakon što ga je upoznao na aplikaciji za pronalaženje partnera. Vjenčali su se u travnju prošle godine, o čemu su izvijestili gotovo svi svjetski mediji. Bivši svećenik je prodao kuću u engleskom Kentu kako bi u središtu Bukurešta svio gnijezdo vrijedno gotovo milijun kuna. No već nakon mjesec dana braka, vratio se doma slomljenog srca i praznog novčanika.

Sada su odlučili pokušati još jednom, daljini usprkos. “Toliko mi je nedostajao da sam imao živčani slom nakon kojeg sam pao u depresiju. Kao da sam izgubio nogu ili ruku. Znao sam zasigurno da ga trebam. Te stvari se ne mogu objasniti znanošću”, kazao je Philip za The Sun.

U sadašnjoj fazi veze, par se svakodnevno čuje preko interneta, budući je Florin preselio u Španjolsku zbog posla. Kaže, danas je sve bolje: “Philip se morao promijeniti, naučiti razumjeti moju kulturu. On je Englez, a ja sam Rumunj. Imamo različite manire. Ne razmišljamo slično. Ali volim ga beskrajno. Ponekad je teško, ali, nakon svega, gajim duboke osjećaje za njega.”

Novinari su ih pitali i o njihovom intimnom životu. Par je priznao da Philip više voli dodire, ali i mlađahni Florin u krevetu najradije – spava. Naime, Philip je proveo 60 godina u svećeničkom celibatu. Engleska crkva ne dopušta brak između dvojice muškaraca. Civilna zajednica je dopuštena, ali bez karnalnih užitaka.

“Ostalo mi je još jako malo novca, tako da ne vjerujem da je Florin sa mnom zbog materijalne koristi”, kazao je vremešni Philip novinarima. “Ne želim razvod, a on kaže da ne želi drugog muškarca. Jednog dana ćemo živjeti Doveru ili Canteburyju. Rekao sam mu da mi kaže, ako nađe ljubavnika. Razumio bih to”, opisao je njihov odnos koji je prerastao u otvoreni brak.

Otvorena veza je naziv za intimni odnos dvoje partnera koji su se sporazumjeli kako jedan od njih ili oboje mogu, ako to žele, imati intimne ili seksualne odnose i sa drugim osobama. Otvoreni odnos predstavlja karakteristiku poliamorijskog životnog stila, odnosno jedan od oblika ne-monogamije. Ako su dvoje partnera u braku, takav se odnos naziva otvorenim brakom. (Wikipedia)
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.