Prati nas

Vijesti

Poziv prevaranta

Kaljanka (78) podignula 300.000 kuna i dala ih prevarantu

Početkom tjedna u Kalima je 78-godišnjakinju na kućni telefon nazvala muška osoba koja se predstavila kao direktor banke, te ju je pitao za ušteđevinu koju posjeduje.

Objavljeno

|

Kako do oprosta duga? Postupak?
foto: BigStock

Početkom tjedna u Kalima je 78-godišnjakinju na kućni telefon nazvala muška osoba koja se predstavila kao direktor banke, te ju je pitao za ušteđevinu koju posjeduje. Potom je ponovno nazvao i savjetovao da podigne novac kako bi ga mogli provjeriti, javlja Zadarski.hr

Žena je nakon toga podignula novac sa svog računa, da bi je muška nepoznata osoba ponovno nazvala i rekla da novac preda navodnom policijskom službeniku, koji će doći po novce, što je ona i učinila. Nepoznatom muškarcu jučer je predala veći novčani iznos, navodno 300.000 kuna.


Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog prijevare.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP