Prati nas

Vijesti

Novi život

Karakteri im se ne slažu: Čakovečki sud razveo par nakon 62 godine braka

Kad je vidi na ulici, ode na drugu stranu. Više nije moguće uspostaviti bračnu zajednicu, a niti to želi, rekao je obrazlažući svoj zahtjev. Supruga nije svjedočila jer se nije odazvala pozivu na saslušanje, tako da se nije čula i njezina strana.

Objavljeno

|

Zašto se ljudi sve više razvode?
foto: BigStock

U Hrvatskoj se mjesečno razvede oko 500 bračnih parova. Toj crnoj statistici pridružio se i bračni par iz Međimurske županije i to nakon 62 godine braka. Kako javlja Večernji list, zahtjev je na Općinskom sudu u Čakovcu podigao 85-godišnji suprug koji je naveo da se želi razvesti od četiri godine mlađe supruge zbog – neslaganja.

Bračni odnosi su, veli, zbog “nesuglasnosti naravi” teško i trajno poremećeni. Sedam godina ne žive zajedno, i u tih sedam godina brak se, kako je ispričao sutkinji, ne konzumira. Žive zasebno, što znači da si, rekao je, svatko zasebno kuha i čisti, a svo to vrijeme nisu imali nikakve kontakte.


Kad je vidi na ulici, ode na drugu stranu. Više nije moguće uspostaviti bračnu zajednicu, a niti to želi, rekao je obrazlažući svoj zahtjev. Supruga nije svjedočila jer se nije odazvala pozivu na saslušanje, tako da se nije čula i njezina strana. Sud je udovoljio zahtjevu tužitelja jer je ocijenio da su bračni odnosi doista teško i trajno poremećeni, javlja Večernji.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP