Zašto se ljudi sve više razvode?
foto: BigStock

Novi život

Karakteri im se ne slažu: Čakovečki sud razveo par nakon 62 godine braka

Autor: • 05. 12. 2018. • Vijesti305 • Verzija za ispis Verzija za ispis

U Hrvatskoj se mjesečno razvede oko 500 bračnih parova. Toj crnoj statistici pridružio se i bračni par iz Međimurske županije i to nakon 62 godine braka. Kako javlja Večernji list, zahtjev je na Općinskom sudu u Čakovcu podigao 85-godišnji suprug koji je naveo da se želi razvesti od četiri godine mlađe supruge zbog – neslaganja.

Bračni odnosi su, veli, zbog “nesuglasnosti naravi” teško i trajno poremećeni. Sedam godina ne žive zajedno, i u tih sedam godina brak se, kako je ispričao sutkinji, ne konzumira. Žive zasebno, što znači da si, rekao je, svatko zasebno kuha i čisti, a svo to vrijeme nisu imali nikakve kontakte.Kad je vidi na ulici, ode na drugu stranu. Više nije moguće uspostaviti bračnu zajednicu, a niti to želi, rekao je obrazlažući svoj zahtjev. Supruga nije svjedočila jer se nije odazvala pozivu na saslušanje, tako da se nije čula i njezina strana. Sud je udovoljio zahtjevu tužitelja jer je ocijenio da su bračni odnosi doista teško i trajno poremećeni, javlja Večernji.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.