Prati nas

Show

Kirk Douglas (102): Imao sam predivan život, vama želim da svijet postane bolji

Svijet je u velikom neredu i na nama je da to popravimo, zbog naše djece i unuka. Pucnjave su svakodnevne, od škola do sinagoga. Ljude na ulici se mlati i ubija. Svijet je toliko podijeljen i to mora prestati.

Objavljeno

|

Kirk Douglas (The Indian Fighter, 1955.)

Američka glumačka legenda Kirk Douglas danas (9. prosinca) proslavila je 102. rođendan. Ranije je za agenciju dpa kazao kako će organizirati zabavu samo za najbliže prijatelje i obitelj. 

“Doći će svi moji momci i puno unuka. I dobri prijatelji poput Jeffreya Katzberga, Stevena Spielberga i Rona Mayera”, izjavio je i izdvojio Burta Lancastera kao kolegu iz zlatnog doba Hollywooda koji mu najviše nedostaje.

“Zvao sam ga ‘Boit’, a on mene ‘Koik’. Bio je divan prijatelj”, kaže glumac koji nema više želja, osim da svijet postane bolje mjesto za život. “Toliko je puno netrpeljivosti. Želim da ljudi jedni prema drugima budu ljubazniji i pokazuju više poštovanja.”

Kirk Douglas (screenshot.: Entertainment Tonight)

Svojedobno je upozorio na izbor Donalda Trumpa za američkog predsjednika i na govor mržnje prema migrantima. “To me još uvijek brine. Svijet je u velikom neredu i na nama je da to popravimo, zbog naše djece i unuka. Pucnjave su svakodnevne, od škola do sinagoga. Ljude na ulici se mlati i ubija. Svijet je toliko podijeljen i to mora prestati.”

Svoje snove je glumac ispunio pa o život u kaže: “Imao sam predivan život i imam fantastičnu obitelj. Zahvalan sam na svemu što mi je život pružio.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.