Prati nas

Show

Njen život je pjesma

Moje pjesme, moji snovi: Najveći Kolindini hitovi na jednom mjestu

Raspjevana predsjednica ne samo da utječe na dobro raspoloženje oko sebe, već i poboljšava vlastito zdravlje. Znanstveni su, naime, utvrdili da oni koji puno pjevaju ne trebaju strahovati za mentalno zdravlje, a u manjem su riziku i od astme. Osim toga, pjesma podiže i osjećaj grupnog identiteta i potiče lučenje hormona sreće.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Kolinda Grabar-Kitarović (screenshot: N1)

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ne samo da je najljepša i najsportskija državnica svijeta, nego je i najraspjevanija. Kao nijedan predsjednik prije nje, iako smo imali i akademskog glazbenika, Kolinda će iskoristiti svaku priliku i zapjevati; bilo da se radi o protokolarnoj himni u uredu ili spektaklu zavičajnog kluba.

Raspjevana predsjednica ne samo da utječe na dobro raspoloženje nacije, već i poboljšava vlastito zdravlje. Znanstvenici su, naime, utvrdili da oni koji puno pjevaju ne trebaju strahovati za mentalno zdravlje, a u manjem su riziku i od astme. Pjevanje može biti i oblik meditacije te neka istraživanja sugeriraju da je pjevanje za organizam dobro kao i grljenje. Osim toga, pjesma podiže i osjećaj grupnog identiteta te potiče lučenje hormona sreće.


U nastavku pogledajte neke od najboljih live nastupa hrvatske predsjednice. Sam prilog ćemo nadopunjavati novim glazbenim brojevima.

Kolinda: U boj, u boj (verzija 2019.)

Povodom obilježavanja obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, predsjednica je još jednom, nakon prijema ratnih zapovjednika, na kninskoj tvrđavi zapjevala ariju “U boj, u boj” iz opere Nikola Šubić Zrinski. Dakako, uz pratnju klape “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice.

Kolinda: Krist na žalu

U nastupu za Hrvatski katolički radio, predsjednica Grabar-Kitarović voditelju Siniši Kovačiću zapjevala je omiljenu vjersku pjesmu.

Kolinda i Mato: Domu mom

Aktualni hit, ovu domoljubno lirsku pjesmu, predsjednica je snimila na “Širokobriješkoj večeri” koja se održala u restoranu Gastro Globus na Zagrebačkom velesajmu.

Kolinda: Srce vatreno

Kao posebna gošća na otvaranju novog studija Narodnog radija, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović vodila je program i pjevala”Srce vatreno”. Tog lipnja 2016. u novom je studju otkrila da joj je Marko Perković Thompson najdraži pjevač. U srpnju 2018. godine, u razgovoru za Deutsche Welle, kazala je da se ne sjeća te svoje izjave.

Kolinda: Lijepa li si

Sudjelujući na obilježavanju 25. godišnjice Nacionalne federacije američkih Hrvata (NFCA) u New Yorku, Kolinda se popela na pozornicu i u rujnu 2018. godine. Zapjevala je pjesmu pjevača za kojeg je zaboravila da joj je nekad bio najdraži.

Kolinda: Pod brajde

U službenom posjetu u Afganistanu tijekom kolovoza 2018., zapjevala je s hrvatskim vojnicima koji se tamo nalaze u sklopu misije NATO-a te snimku objavila na svojem Instagram profilu.

Kolinda: Hej, Slavonijo

Prilikom izmještanja ureda u Osječko baranjsku županiju, predsjednica je u lipnju u Valpovu zapjevala s tamburašima. Ovu glazbenu numeru objavila je na službenom Facebook profilu i pobrala pozitivne kritike. Pjesma je u srce posebno dirnula svježe iseljenu Slavoniju.

Kolinda: Lijepa naša domovino

U srpnju 2017. na Pantovčaku je održan Dan otvorenih vrata za iseljenike i hrvatske manjinske zajednice. Tom prigodom, predsjednica je otpjevala državnu himnu. Brojni uzvanici, poneseni izvedbom, odlučili su prekršiti pravilo da se nakon izvođenja himne ne plješće.

Kolinda: U boj, u boj

Tijekom obilježavanja Dana Vojne kapelanije „Svetog Martina Tourskog“ u Delnicama predsjednica je nakon protokolarnog djela iskoračila iz pop žanra i zapjevala slavnu domoljubnu pjesmu. Pratila ju je klapa “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice, što je u studenom 2016. objavila na svom Instagram profilu i izazvala lavinu oduševljenja.

Kolinda i ostali: Moja domovina

Na proslavi Dana državnosti na Bundeku, u organizaciji Grada Zagreba u lipnju 2015. godine predsjednica je zapjevala najpoznatiju hrvatsku antiratnu pjesmu. U ovoj izvedbi, pomalo nepravedno, zasjenili su je Jacques Houdek, Gabi Novak i Tina Rupčić.

.

Show

Violeta iz Boljeg života je ljepotica i u 59. godini

Za Lidiju Vukičević vrijeme kao da je stalo. Ova atraktivna glumica plijeni izgledom kao i prije 30 godina dok je glumila u Boljem životu.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Sjećate li se Violete iz Boljeg života? Za zanosnom crnog uzdisali su muškarci diljem bivše države, a žene su željele izgledati poput nje. No čak ni 30 godina nakon završetka emitiranja legendarne serija, glumica Lidija Vukičević ne izgleda ništa manje zanosno.

Na svojem Instagram profilu pokazala je kako uživa na crnogorskom primorju te svojim izgledom ostavila obožavatelje bez teksta. Naime, zanosna Lidija ima 58 godina.


Naravno, pratitelji na Instagramu zasuli su je komplimentima te se požalili da bi im od prizora moglo zastati srce.

Inače, osim glumom, Lidija se bavila i politikom. 2004. se učlanila u Srpsku radikalnu stranku, a 2007. godine je postala i zastupnica te stranke u Narodnoj skupštini Srbije. Politička karijera joj je trajala do 2012. kad je skupština raspuštena, a stranka na idućim izborima nije prešla izborni prag i ušla u parlament.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP