foto: K. Grabar-Kitarović, Službena Facebook stranica

Njen život je pjesma

Moje pjesme, moji snovi: Najveći Kolindini hitovi na jednom mjestu

Autor: • 08. 12. 2018. • Kolaž, Show453 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ne samo da je najljepša i najsportskija državnica svijeta, nego je i najraspjevanija. Kao nijedan predsjednik prije nje, iako smo imali i akademskog glazbenika, Kolinda će iskoristiti svaku priliku i zapjevati; bilo da se radi o protokolarnoj himni u uredu ili spektaklu zavičajnog kluba.

Raspjevana predsjednica ne samo da utječe na dobro raspoloženje nacije, već i poboljšava vlastito zdravlje. Znanstvenici su, naime, utvrdili da oni koji puno pjevaju ne trebaju strahovati za mentalno zdravlje, a u manjem su riziku i od astme. Osim toga, pjesma podiže i osjećaj grupnog identiteta te potiče lučenje hormona sreće.U nastavku pogledajte neke od najboljih live nastupa hrvatske predsjednice.

Kolinda i Mato: Domu mom

Aktualni hit, ovu domoljubno lirsku pjesmu, predsjednica je snimila na “Širokobriješkoj večeri” koja se u petak održala u restoranu Gastro Globus na Zagrebačkom velesajmu.

Kolinda: Srce vatreno

Kao posebna gošća na otvaranju novog studija Narodnog radija, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović vodila je program i pjevala”Srce vatreno”. Tog lipnja 2016. u novom je studju otkrila da joj je Marko Perković Thompson najdraži pjevač. U srpnju 2018. godine, u razgovoru za Deutsche Welle, kazala je da se ne sjeća te svoje izjave.

Kolinda: Lijepa li si

Sudjelujući na obilježavanju 25. godišnjice Nacionalne federacije američkih Hrvata (NFCA) u New Yorku, Kolinda se popela na pozornicu i u rujnu 2018. godine. Zapjevala je pjesmu pjevača za kojeg je zaboravila da joj je nekad bio najdraži.

Kolinda: Pod brajde

U službenom posjetu u Afganistanu tijekom kolovoza 2018., zapjevala je s hrvatskim vojnicima koji se tamo nalaze u sklopu misije NATO-a te snimku objavila na svojem Instagram profilu.

Kolinda: Hej, Slavonijo

Prilikom izmještanja ureda u Osječko baranjsku županiju, predsjednica je u lipnju u Valpovu zapjevala s tamburašima. Ovu glazbenu numeru objavila je na službenom Facebook profilu i pobrala pozitivne kritike. Pjesma je u srce posebno dirnula svježe iseljenu Slavoniju.

Kolinda: Lijepa naša domovino

U srpnju 2017. na Pantovčaku je održan Dan otvorenih vrata za iseljenike i hrvatske manjinske zajednice. Tom prigodom, predsjednica je otpjevala državnu himnu. Brojni uzvanici, poneseni izvedbom, odlučili su prekršiti pravilo da se nakon izvođenja himne ne plješće.

Kolinda: U boj, u boj

Tijekom obilježavanja Dana Vojne kapelanije „Svetog Martina Tourskog“ u Delnicama predsjednica je nakon protokolarnog djela iskoračila iz pop žanra i zapjevala slavnu domoljubnu pjesmu. Pratila ju je klapa “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice, što je u studenom 2016. objavila na svom Instagram profilu i izazvala lavinu oduševljenja.

Kolinda i ostali: Moja domovina

Na proslavi Dana državnosti na Bundeku, u organizaciji Grada Zagreba u lipnju 2015. godine predsjednica je zapjevala najpoznatiju hrvatsku antiratnu pjesmu. U ovoj izvedbi, pomalo nepravedno, zasjenili su je Jacques Houdek, Gabi Novak i Tina Rupčić.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.