Prati nas

Vijesti

Obiteljski posao

Obitelj iz Pitomače specijalizirala se za pljačku zagrebačkih staraca

Nitko od osumnjičenih prevaranta nije zaposlen i nema stalnih legalnih prihoda, a novac pribavljen prevarama trošili su na – luksuzan život.

Objavljeno

|

foto: BigStock

Šestero članova iste obitelji, u dobi od 28 do 42 godine sumnjiči se za prevaru počinjenu u sklopu zločinačkog udruženja, a USKOK je protiv njih pokrenuo istragu, javio je Večernji list. Od šestero osumnjičenih, četiri su žene.

Radi se o supružnicima te braći i sestrama. Sumnja se da su od travnja do prosinca 2018. zajedno varali osobe starije životne dobi. Automobilom su se dovozili iz Pitomače u Zagreb da bi se potom svojim žrtvama lažno predstavljali kao bankarski službenici.

Pod izlikom pružanja tobožnjih bankovnih usluga i ostvarivanja navodnih pogodnosti kao što su popusti, pokloni, nagradni bodovi, sudjelovanje u nagradnim igrama ili zamjena navodno krivotvorenih i nevažećih novčanica, svoje žrtve uvjeravali su kako im moraju predati sav novac koji imaju pohranjen u svojim domovima i na bankovnim računima. Žrtve su im povjerovale te predavale novac, pa su se osumnjičenici na opisan način domogli ukupno najmanje 86.341 eura, 31.300 američkih dolara i 165.000 kuna, odnosno sveukupno najmanje 926.517 kuna. Sumnja se da su sve skupa prevarili osam starijih osoba.

Nitko od osumnjičenih prevaranta nije zaposlen i nema stalnih legalnih prihoda, a novac pribavljen prevarama trošili su na – luksuzan život.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.