Prati nas

Vijesti

Briga za zdravlje

Od danas skuplje cigarete, ministri se nadaju da ćete manje pušiti

Na snagu je stupila Uredba o trošarinama na duhan i duhanske proizvode. Povećanje cijena trebalo bi obeshrabriti pušače u zemlji.

Objavljeno

|

foto: stock.xchng

Cigarete su od danas skuplje i do dvije kune po kutiji. Naime, na snagu je stupila Uredba o trošarinama na duhan i duhanske proizvode. Povećanje cijena trebalo bi obeshrabriti pušače u zemlji.

“Prema našim kalkulacijama, ovo podizanje ne bi trebalo rezultirati troškom većim od dvije kune”, rekao je ministar financija Zdravko Marić. Cigarete su poskupile, objasnili su vladajući, zbog usklađivanja s uredbama Europske unije.

“Sa zdravstvenog aspekta priželjkujem osjetno povećanja cijene cigareta i alkohola kako djeca ne bi pušila i pila, a ministar financija se pribojava tog povećanja, da ćemo izgubiti sa švercom cigareta i ugroziti industriju u Hrvatskoj. Treba tražiti rješenja u okviru mogućega”, izjavio je pak ministar zdravstva Milan Kujundžić krajem listopada.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.