Prati nas

Show

U djedičinom krilu

Ovaj Djed Božićnjak (58) je zabranjen – previše je seksi

Iznenadila me je ta zabrana. Pogotovo kada na drugim reklamama u Metrou vidim puno mlađe manekene od mene, ali i s puno manje odjeće. Potrudili smo smo se da kampanja ne bude neukusna. I da bude zabavna. Šteta što neki to ne vide.

Objavljeno

|

Paul Orchard (foto: Lumen)

Londonski metro zabranio je reklamu koja pokazuje muškarca golog torza u pedesetim godinama. Naime, posljedica je to pritužbi da su muškarci na taj način svedeni na seksualni objekt.

Reklama je to za aplikaciju za pronalaženje partnera imena Lumen, a koja je namijenjena osobama starijim od 50 godina. Mnogi su konstatirali kako se radi o hipsterskoj verziji Djeda Božićnjaka kojeg je utjelovio 58-godišnji glumac i model Paul Orchard.


Britansko Povjerenstvo za oglašavanje nije željelo komentirati ovaj slučaj, no od listopada 2019. godine zabranit će sve reklame koje koriste i pojačavaju rodne stereotipe; poput onih da žene loše voze ili da muškarci nisu sposobni za obavljanje kućanskih poslova, javio je Telegraph.

Paul Orchard (foto: Lumen)

Iako je Metro izbacio sporne reklame s vrućim Djedom Božićnjakom, to nije spriječilo postavljanje jumbo plakata diljem Engleske. “Samo smo htjeli biti zabavni. Nismo se ovome nadali. Nismo nepristojni, samo smo malo provokativni”, poručili su iz Lumena.

Paul Orchard (foto: Lumen)

Oglasio se i Paul Orchard. “Iznenadila me je ta zabrana. Pogotovo kada na drugim reklamama u Metrou vidim puno mlađe manekene od mene, ali i s puno manje odjeće. Potrudili smo smo se da kampanja ne bude neukusna. I da bude zabavna. Šteta što neki to ne vide”, kazao je djedica kojem bi mnogi ovog Božića htjeli sjesti u krilo.

Paul Orchard (foto: Lumen)
Paul Orchard (foto: Lumen)

.

Show

Europa brine zbog drhtavice Angele Merkel (64), no događala se i prije

Ukrajinski predsjednik, po profesiji komičar, kazao je novinarima kako bi, da je situacija bila opasna, on uskočio i spasio Merkel.

Objavljeno

|

Autor

Svi veći svjetski mediji izvijestili su o narušenom zdravlju njemačke savezne kancelarke Angele Merkel (64). Naime, najmoćnija žena Europske unije s vidljivom drhtavicom dočekala je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Noge i ruke toliko su joj se tresle da se činilo kao da će se svakog trenutka srušiti za vrijeme slušanja himni. Kasnije se na konferenciji za novinare pojavila bez drhtavice te je dala novinarima naslutiti da se radilo o dehidraciji.


“Popila sam najmanje tri čaše vode koje su mi očito trebale i sada sam vrlo dobro”, objasnila je kancelarka. Nije ovo prvi puta da se Merkel tresla pred kamerama, no i tada je objašnjeno da jednostavno nije pila dovoljno vode.

Ukrajinski predsjednik, po profesiji komičar, kazao je novinarima kako bi, da je situacija bila opasna, on uskočio i spasio Merkel. Pogledajte video.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP