Prati nas

Show

Pojačajte zvučnike

Riječki Fit ima novu pjesmu, i dalje je dobar kao u našoj mladosti

Objavljeno

|

Album "Daj mi ruku" iz 1989. godine

Riječka grupa Fit, osnovana 1982. godine, obilježila je sredinu i drugu polovicu osamdesetih godina jugoslavenske urbane scene. No i danas su jednako melodiozni, svježi i zarazni.

Ukratko, Fit ima novi single i zove se “Ljubav je magija”. Sigurno neće nadmašiti njihovu “Mačku” iz 1988. ili “Telefon” iz 1989., no prisjetit će vas kako je glazba nekad zvučala. “Magija” je snimljena u studiju Nene Belana u Rijeci i u studiju Zorka Opačića u Amsterdamu.


Grijeh komercijalnosti pop-rocka koji im se pripisivao u vrijeme najveće slave danas je gotovo smiješan u kontekstu glazbe koja nas okružuje.

U Fitu su idalje Davor Lukas (vokal) i Zorko Opačić (gitara), kojima su se pridružili AlenTibljaš, Robert Jovanović.

Podsjetimo, album “Uz Rijeku” koji nam je donio “Mačku”, producirao je Milan Mladenović iz Ekatarine Velike. I ne samo to, na njemu je svirao i gitare.

.

Show

Europa brine zbog drhtavice Angele Merkel (64), no događala se i prije

Ukrajinski predsjednik, po profesiji komičar, kazao je novinarima kako bi, da je situacija bila opasna, on uskočio i spasio Merkel.

Objavljeno

|

Autor

Svi veći svjetski mediji izvijestili su o narušenom zdravlju njemačke savezne kancelarke Angele Merkel (64). Naime, najmoćnija žena Europske unije s vidljivom drhtavicom dočekala je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Noge i ruke toliko su joj se tresle da se činilo kao da će se svakog trenutka srušiti za vrijeme slušanja himni. Kasnije se na konferenciji za novinare pojavila bez drhtavice te je dala novinarima naslutiti da se radilo o dehidraciji.


“Popila sam najmanje tri čaše vode koje su mi očito trebale i sada sam vrlo dobro”, objasnila je kancelarka. Nije ovo prvi puta da se Merkel tresla pred kamerama, no i tada je objašnjeno da jednostavno nije pila dovoljno vode.

Ukrajinski predsjednik, po profesiji komičar, kazao je novinarima kako bi, da je situacija bila opasna, on uskočio i spasio Merkel. Pogledajte video.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP