Prati nas

Show

Pojačajte zvučnike

Riječki Fit ima novu pjesmu, i dalje je dobar kao u našoj mladosti

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Album "Daj mi ruku" iz 1989. godine

Riječka grupa Fit, osnovana 1982. godine, obilježila je sredinu i drugu polovicu osamdesetih godina jugoslavenske urbane scene. No i danas su jednako melodiozni, svježi i zarazni.

Ukratko, Fit ima novi single i zove se “Ljubav je magija”. Sigurno neće nadmašiti njihovu “Mačku” iz 1988. ili “Telefon” iz 1989., no prisjetit će vas kako je glazba nekad zvučala. “Magija” je snimljena u studiju Nene Belana u Rijeci i u studiju Zorka Opačića u Amsterdamu.


Grijeh komercijalnosti pop-rocka koji im se pripisivao u vrijeme najveće slave danas je gotovo smiješan u kontekstu glazbe koja nas okružuje.

U Fitu su idalje Davor Lukas (vokal) i Zorko Opačić (gitara), kojima su se pridružili AlenTibljaš, Robert Jovanović.

Podsjetimo, album “Uz Rijeku” koji nam je donio “Mačku”, producirao je Milan Mladenović iz Ekatarine Velike. I ne samo to, na njemu je svirao i gitare.

.

Show

Ljiljana Saucha: ‘Nisam znala da mi je to zadnja emisija, kažu da žele mlađe’

U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Kada sam u četvrtak 17. rujna odradila Vijesti iz kulture, nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj karijeri na HRT-u”, napisala je na Facebooku televizijska urednica i voditeljica Ljiljana Saucha (63).

Kako je objasnila, u petak je doznala da emisiju više neće voditi, jer na HTV-u žele mlade ljude na ekranu. “Sve je ovo ‘novo normalno’, jer imam do mirovine još 14 mjeseci. Svima koji Vama koji ste pratili emisiju – hvala”, napisala je Saucha.


Iako su joj pratitelji novinari na društvenim mrežama savjetovali da tuži HRT zbog ageizma i seksizma, Saucha je odgovorila: “Ma ne, nije mi do toga.” Na pitanje zašto bi se to prihvaćalo kao normalno, odgovorila je: “Vidjela sam da su mnogi prije mene morali otići. I to puno mlađi. To je postalo normalno.”

Jedno od najprepoznatljivijih lica HTV-a, Ljiljana Saucha, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je kao novinarka Poleta i bila je suradnica suradnica Radija Zagreb od 1979. Vodila je i nekoliko serija za djecu, da bi se potom otisnula u Zagrebačku panoramu. Uređivala je brojne emisije mozaičnog programa kao što su Dobro jutro, Hrvatska, Dobar dan, Hrvatska zemlja i ljudi, Hrvatska danas.

Saucha je bila prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna. U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP