Prati nas

Vijesti

Kad zagrije

Sever najavio referendumsku inicijativu protiv mirovinske reforme

Nismo odustali, radimo na pripremama, pitanja su pri kraju, čekat ćemo toplije vrijeme. Bit će najvjerojatnije dva referendumska pitanja. Očekujemo početak prikupljanja potpisa s početkom toplog vremena.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Krešimir Sever, NHS (foto: Siniša Bogdanić)

Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata u programu N1 televizije najavio je da će se s prikupljanjem potpisa za referendum o mirovinskoj reformi krenuti s toplijim vremenom.

“Mi smo dočekali Zakon, vidjeli kako izgleda, bit će lakše s pitanjima, manje rizika da nam Ustavni sud sruši to iz proceduralnih razloga. Nismo odustali, radimo na pripremama, pitanja su pri kraju, čekat ćemo toplije vrijeme. Bit će najvjerojatnije dva referendumska pitanja. Očekujemo početak prikupljanja potpisa s početkom toplog vremena. Vodeći računa o Uskrsu, europarlamentarnim izborima.”


“Upozoravali smo vladajuće da ćemo mi iskoristiti vrijeme. Imali su priliku poslušati, argumenti su na našoj strani. Nema preduvjeta za produljenje radnog vijeka i penalizaciju prijevremenih mirovina. Trošak mirovina će padati. Ako se to zna i tvrdoglavo sluša EK i Svjetsku banku, a ne vlastiti narod, onda ćemo mi izabrati vrijeme, a sasvim sigurno ćemo prikupiti potpise. Prikupljali smo do sada, zato i jesmo oprezni da nam se ne sruši na proceduri”, najavio je Sever. 

.

Vijesti

Slovenac sakrio majčino truplo pa je šest godina podizao njenu mirovinu

Policija ga sumnjiči za kazneno djelo oskvrnuća mrtvog tijela, izazivanja smrti zanemarivanjem osobe i prijevare.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Nesvakidašnji slučaj zauzima stranice crne kronike u susjednoj Sloveniji. Nakon što je rodbina prijavila nestanak 97-godišnje žene, njeno je truplo pronađeno u stanu na području Ljubljane. U pritvoru je završio sin pokojnice.

Naime, nakon što godinama nisu uspjeli doći u kontakt sa umrlom, rođaci su prijavili njenog 67-godišnjeg sina koji je navodno skrbio o starici i uvjeravao ih da je ona sasvim dobro no da ne želi s njima komunicirati


Nakon šokantnog otkrića, sin je pritvoren, a truplo su preuzeli forenzičari i za sada se zna da je smrt nastupila prije više godina. Uzrok smrti još uvijek nije poznat, objavila je policija. POP TV javlja da je starica preminula prije šest godina.

Slovenski mediji javljaju da je pritvoreni cijelo vrijeme podizao majčinu mirovinu pa ga policija sumnjiči za kazneno djelo oskvrnuća mrtvog tijela, izazivanja smrti zanemarivanjem osobe i prijevare.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP