Prati nas

Vijesti

Ljepota i sport

Što povezuje Kolindu Grabar-Kitarović s hrvatskom sirotinjom?

Za sirotinju predsjednica, možda i danas, ostavlja hranu pored kontejnera, baš kako je iskreno i naivno progovorila u predizbornoj kampanji. U konačnici, i ta sirotinja voli pogledati dobru utakmicu i lijepu predsjednicu. I vrlo vjerojatno, srca punog sportskih uspjeha, glasa za najsportskiju i najljepšu državnicu na svijetu.

Objavljeno

|

Kolinda Grabar-Kitarović, Svjetsko nogometno prvenstvo, Soči

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović bila je posebna gošća da dodjeli Zlatne lopte hrvatskom reprezentativcu Luki Modriću. Izbor je organizirao francuski magazin “France Football”. Ovoga puta nije zakoračila na pozornicu, već se oglasila video vezom.

Kolinda Grabar-Kitarović voli reflektore i druženje s popularnima, najčešće sportašima i sportskim moćnicima koji ne plaćaju porez u Hrvatskoj. Odabrala je put do drugog mandata koji se oslanja na bazičnu ljudsku prirodu. Naime, lakše i jače se identificiramo sa sportskim idolima, nego s poslom koji obavljamo ili društvenom skupinom kojoj pripadamo. Podupiranje omiljene sportske momčadi najjače je ljepilo koje može povezati različite dobne, obrazovne i ekonomske statuse; siromašne i stanovnicu vile na Pantovčaku.


Sport je, potvrdila su neka američka istraživanja, čak i snažnija identitetska odrednica od religije. I hrvatska predsjednica je to, zahvaljujući svojem nagonu za samoodržanje, shvatila. Jer, teško je povjerovati da iza njenog javnog nastupa postoji pomno smišljena agenda pa će u jednom trenutku odbiti novinarima govoriti o svojoj fizičkoj preobrazbi, jer njena ženstvenost i ljepota, objašnjeno je, „nisu ono što stavlja u prvi plan“, a u drugom će spremno štiklom nagaziti loptu pred objektivima ruske inačice francuskog modnog žurnala “Marie Claire”.

“Imamo predsjednicuuuuu”

Do sada je priznala da se precijenila kada nam je obećala da će iseliti iz rezidencije na Pantovčaku, ali i to da smo je krivo razumjeli kako ćemo za njenog mandata doživjeti blagostanje.

„Prije nego što se počnem zahvaljivati htjela bih nešto reći. Kada sam krenula u ovu bitku, kada sam prihvatila tu čast HDZ-a i Tomislava Karamarka mnogi su mi govorili: ‘Što ti to treba? Ulaziš u bitku koju ćeš izgubiti’ , ali ja se ne predajem. Tako ćemo raditi i za Hrvatsku. Bit će Hrvatska među najrazvijenijim i najprosperitetnijim zemljama EU“, rekla je nakon što je tijekom izborne noći njen tadašnji politički pokrovitelj Karamarko izustio sada već antologijsko „Imamo predsjednicuuuuu“.

Mirovina u visini 60% od prosječne plaće

“Više ću skrbiti za ljude starije životne dobi u svim dijelovima Republike Hrvatske koji ne mogu vlastitim prihodima pokrivati troškove zdravstvene skrbi. Zalagati se za usklađivanje mirovina s rastom plaća, BDP-om i troškovima života, s ciljem dosezanja mirovina do razine 60% prosječne plaće i time osiguravati egzistencijalni minimum mjesečnih primanja“, najavila je u svom predizbornom programu.

Ali Kolinda je zavoljela reflektore i reflektori vole nju. A pod reflektorima, znamo, nema mjesta za siromašne i gladne. Za sirotinju predsjednica, možda i danas, ostavlja hranu pored kontejnera, baš kako je iskreno i naivno progovorila u predizbornoj kampanji. U konačnici, i ta sirotinja voli pogledati dobru utakmicu i lijepu predsjednicu. I vrlo vjerojatno, srca punog sportskih uspjeha, navija za najsportskiju i najljepšu državnicu na svijetu.

.

Vijesti

Trojica mladića u Puli iz obijesti prebili starca. Slomili su mu rebra i ruku

Stariji gospodin im je rekao neka ne diraju zastave, no nasilnici su se vratili maskirani i pretukli muškarca nanijevši mu teške tjelesne ozljede. Kasniej se ispostavilo da je barem jedan od nasilnika pripadnik oružanih snaga RH.

Objavljeno

|

Nevjerojatan zločin, zapravo čin bezumnog i bezrazložnog nasilja, dogodio se u nedjelju jutarnjim satima u Puli, a žrtva je ponovno čovjek starije životne dobi, piše Glas Istre.

Naime, oko 6 sati ujutro trojica mladića, vjerojatno vraćajući se iz noćnog izlaska, došli su na terasu jednog kafića na Danteovom trgu u Puli i pokušali skinuti istarsku i hrvatsku zastavu koje ondje vise.


Umirovljenik koji ondje čuva terasu kako bi malo popunio kućni budžet, upozorio je mladiće da to ne rade, na što mu je jedan od njih odgovorio da su oni ‘svaki dan pred zastavom tijekom postrojavanja’. Mladići su potom otišli.

No nakon otprilike sat vremena, vratili su se maskirani i naoružani palicama i prebili 67-godišnjeg muškarca te mu nanijeli teške tjelesne ozljede i slomili dva rebra i ruku. Čitav događaj su snimile nadzorne kamere, a tri nasilnika su poslije uhićeni.

Trojica maskiranih mladića napadaju starca u Puli

No to nije kraj priče. Naime, doznalo se kako je barem jedan od mladića pripadnik hrvatske vojske pa je tako društvenim mrežama počela kružiti fotografija na kojoj je mladi nasilnik u društvu generala Ante Gotovine.

Na Facebook profilima navodnih nasilnika ljudi su počeli ostavljati uvredljive komentare dajući im do znanja da je njihovo ponašanje nečuveno i posve skandalozno, pogotovo s obzirom da to da su vojnici hrvatske vojske.

O incidentu se priopćenjem oglasio i MORH

“Prema informacijama dobivenim od strane nadležnih državnih tijela, postoje osnove sumnje kako je jedan od trojice napadača, pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji je izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe sudjelovao u napadu na stariju osobu. Ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe. MORH i HV najoštrije osuđuju napad u Puli i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o izdvojenom slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim. Ministarstvo obrane upućuje isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH”, navodi se u priopćenju MORH-a.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP