Prati nas

Vijesti

Ljepota i sport

Što povezuje Kolindu Grabar-Kitarović s hrvatskom sirotinjom?

Za sirotinju predsjednica, možda i danas, ostavlja hranu pored kontejnera, baš kako je iskreno i naivno progovorila u predizbornoj kampanji. U konačnici, i ta sirotinja voli pogledati dobru utakmicu i lijepu predsjednicu. I vrlo vjerojatno, srca punog sportskih uspjeha, glasa za najsportskiju i najljepšu državnicu na svijetu.

Objavljeno

|

Kolinda Grabar-Kitarović, Svjetsko nogometno prvenstvo, Soči

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović bila je posebna gošća da dodjeli Zlatne lopte hrvatskom reprezentativcu Luki Modriću. Izbor je organizirao francuski magazin “France Football”. Ovoga puta nije zakoračila na pozornicu, već se oglasila video vezom.

Kolinda Grabar-Kitarović voli reflektore i druženje s popularnima, najčešće sportašima i sportskim moćnicima koji ne plaćaju porez u Hrvatskoj. Odabrala je put do drugog mandata koji se oslanja na bazičnu ljudsku prirodu. Naime, lakše i jače se identificiramo sa sportskim idolima, nego s poslom koji obavljamo ili društvenom skupinom kojoj pripadamo. Podupiranje omiljene sportske momčadi najjače je ljepilo koje može povezati različite dobne, obrazovne i ekonomske statuse; siromašne i stanovnicu vile na Pantovčaku.Sport je, potvrdila su neka američka istraživanja, čak i snažnija identitetska odrednica od religije. I hrvatska predsjednica je to, zahvaljujući svojem nagonu za samoodržanje, shvatila. Jer, teško je povjerovati da iza njenog javnog nastupa postoji pomno smišljena agenda pa će u jednom trenutku odbiti novinarima govoriti o svojoj fizičkoj preobrazbi, jer njena ženstvenost i ljepota, objašnjeno je, „nisu ono što stavlja u prvi plan“, a u drugom će spremno štiklom nagaziti loptu pred objektivima ruske inačice francuskog modnog žurnala “Marie Claire”.

“Imamo predsjednicuuuuu”

Do sada je priznala da se precijenila kada nam je obećala da će iseliti iz rezidencije na Pantovčaku, ali i to da smo je krivo razumjeli kako ćemo za njenog mandata doživjeti blagostanje.

„Prije nego što se počnem zahvaljivati htjela bih nešto reći. Kada sam krenula u ovu bitku, kada sam prihvatila tu čast HDZ-a i Tomislava Karamarka mnogi su mi govorili: ‘Što ti to treba? Ulaziš u bitku koju ćeš izgubiti’ , ali ja se ne predajem. Tako ćemo raditi i za Hrvatsku. Bit će Hrvatska među najrazvijenijim i najprosperitetnijim zemljama EU“, rekla je nakon što je tijekom izborne noći njen tadašnji politički pokrovitelj Karamarko izustio sada već antologijsko „Imamo predsjednicuuuuu“.

Mirovina u visini 60% od prosječne plaće

“Više ću skrbiti za ljude starije životne dobi u svim dijelovima Republike Hrvatske koji ne mogu vlastitim prihodima pokrivati troškove zdravstvene skrbi. Zalagati se za usklađivanje mirovina s rastom plaća, BDP-om i troškovima života, s ciljem dosezanja mirovina do razine 60% prosječne plaće i time osiguravati egzistencijalni minimum mjesečnih primanja“, najavila je u svom predizbornom programu.

Ali Kolinda je zavoljela reflektore i reflektori vole nju. A pod reflektorima, znamo, nema mjesta za siromašne i gladne. Za sirotinju predsjednica, možda i danas, ostavlja hranu pored kontejnera, baš kako je iskreno i naivno progovorila u predizbornoj kampanji. U konačnici, i ta sirotinja voli pogledati dobru utakmicu i lijepu predsjednicu. I vrlo vjerojatno, srca punog sportskih uspjeha, navija za najsportskiju i najljepšu državnicu na svijetu.

.

Vijesti

Kinezi ulažu 20 milijuna eura u političku školu u Kumrovcu. To je početak Titolanda

Objavljeno

|

Autor

U nekadašnji objekt političke škole u Kumrovcu kineski investitori uložit će isprva 20 milijuna eura, potvrdila je kineska poduzetnica i suvlasnica tvrtke Zhongya Nekretnine Jiang Yu.

U Kumrovcu je odgovarala na novinarska pitanja pa je tako objasnila da su spremni ulagati i u različite oblike turizma poput zdravstvenog ili kongresnog. Podsjetimo, na natječaj je pristigla samo ponuda koju je dala tvrtka Zhongya Nekretnine, u visini od 14,09 milijuna kuna. „Ministarstvo državne imovine je prihvatilo ponudu i uputilo prijedlog Vladi da se sklopi ugovor s ponuditeljem. U tijeku je procedura prikupljanja mišljenja resornih ministarstava”, kazao je u ministar državne imovine Zdravko Marić.Kako se očekuje da će to biti početak takozvanog Titolanda, turističke atrakcije zasnovane na liku Josipa Broza Tita, Yu je potvrdila „poštuju povijest i da je Tito vrlo važan dio povijesti ovog područja. Nadamo se da možemo napraviti novi stil u turizmu, povećati bruto domaći proizvod i pomoći lokalnoj zajednici u njezinom razvoju.“ Naime, špekulira se kako je ovo tek prva u nizu investicija Kineza u Zagorje te da su iduće na redu Krapinske Toplice.

Nastavi čitati