Prati nas

Vijesti

Bakina sreća

Unuk baki (75) iz Bjelovara podmetnuo golemu količinu droge?

Za sada još nije utvrđeno je li znala što je u paketu. Naime, unuk je pošiljku naslovio na njeno ime kako bi prikrio što je naručio. Baka je nakon saslušanja puštena na slobodu, a unuk je u pritvoru.

Objavljeno

|

Što se događa sa starim tijelom?
foto: BigStock

U Bjelovaru je u ponedjeljak uhićena 75-godšnja žena koja je u došla u poštu podići paket. U pratnji joj je bio 20-godišnji unuk, a u paketu je bilo oko kilogram i pol droge poznate pod imenom speed i više od tisuću komada tablete ekstazija.

RTL javlja da je dvojac uhićen nakon preuzimanja paketa, a droga koju su namjeravali preprodavati im je oduzeta. Prema neslužbenim podacima, pošiljku je pratio Interpol, a droga je naručena preko internetskog podzemlja – dark weba iz Njemačke. Njezina vrijednost procjenjuje se na oko 60.000 eura.Nesretna baka navodno je “kolateralna žrtva” ovog neobičnog slučaja. Za sada još nije utvrđeno je li znala što je u paketu. Naime, unuk je pošiljku naslovio na njeno ime kako bi prikrio što je naručio. Baka je nakon saslušanja puštena na slobodu, a unuk je u pritvoru. Ovo je najveća zapljena droge u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te prvi put da su zaplijenili pošiljku naručenu preko interneta.

.

Vijesti

Zaposleni umirovljenici: Sve ih je više, no ne žele javno istupati

Nakon 34 godine staža u trgovini zaslužila sam jedva 2.000 kuna, a to nije bilo dovoljno za normalan život. Sad radim, plaća stiže, a mirovina ide. Lakše se živi. Do kada? Koliko me budu trebali i koliko ja budem sposobna.

Objavljeno

|

Autor

Do kada moram raditi?

Priča o umirovljenicima koji rade, u Hrvatskoj kao da je tabu tema. Do javnosti dopiru brojke i statistički podaci, ali o novom trendu nerado govore i poslodavci i zaposlenici. Svima je nekako nelagodno, valjda zbog činjenice da većina ljudi koji opet rade od mirovine ne može živjeti, pa u mirovini rade – da bi živjeli, piše Slobodna Dalmacija.

“Odradila sam uvjete do pune mirovine i prihvatila sam, nakon toga, kao umirovljenica raditi četiri sata u privatnoj poliklinici. Financijski aspekt je u drugom planu. Ne tjera me nužda, nego želja da ostanem aktivna uz osjećaj da sam sposobna za posao u kojemu mogu još dosta dati. Meni je ovo nastavak normalnog života, s time da mi je sada lagodnije nego prije jer imam više slobodnog vremena, a još uvijek radim. To je jedan lijepi prijelaz prema pravoj mirovini. Preporučila bih to svakome tko može”, kaže poznata splitska liječnica, ne želeći se javno eksponirati.Motivi novozaposlene umirovljenice u jednom maloprodajnom trgovačkom lancu ponešto su drugačiji. Nije, kaže, od onih što su jedva dočekali mirovinu da se riješe obveze svakodnevnog odlaska na posao. Osjeća se zdravom i sposobnom pa zašto ne bi radila ako se pruža prilika. Ali, to nije sve. “Nakon 34 godine staža u trgovini zaslužila sam jedva 2.000 kuna, a to nije bilo dovoljno za normalan život. Sad radim, plaća stiže, a mirovina ide. Lakše se živi. Do kada? Koliko me budu trebali i koliko ja budem sposobna”, kaže Slobodnoj ova trgovkinja, koja također inzistira na anonimnosti.

Od siječnja ove godine broj zaposlenih umirovljenika eksplodirao je te se u tri mjeseca gotovo udvostručio broj zaposlenih na četiri sata dnevno u odnosu na kraj 2018. godine – s 5.138 na gotovo 9.000 do kraja ožujka.

Nastavi čitati