Prati nas

Vijesti

Kobno sjedalo

Zbog sjedala u tramvaju stariji muškarac fizički napao djevojku

Djevojka ga je odgurivala od sebe i nazvala luđakom te prijetila da će pozvati policiju.  Na savjet suputnika, djevojka je izašla iz tramvaja. 

Objavljeno

|

Ponašanje u tramvaju
foto: Sandro Bura

Čini se da duh adventa nije obuzeo sve putnike zagrebačkog javnog prijevoza. Naime, jučer je oko 13 sati u tramvaju broj 14, stariji muškarac napao djevojku koja je sjela na mjesto za invalide, javlja 24 sata.

Kako navodi čitateljica 24 sata, djevojku je prva verbalno napala starija gospođa, na što je ona odgovorila da ima još mjesta u tramvaju te da ljudi mogu sjesti gdje žele. Ubrzo nakon toga joj je prišao i stariji muškarac, primio ju za jaknu i bacio sa stolca. “Jesi li imala roditelje? Poštuješ li roditelje? Tko te odgojio?” derao se na djevojku, unoseći joj se u lice.Na objavljenom  snimci se vidi kako ga ona odguruje rukama vrijeđa i udara u lice. Na sugestije ostalih putnika da izađe iz tramvaja, djevojka je dobacila da će zvati policiju. U policiji i ZET-u kažu kako obračun zasad nitko nije prijavio.

.

Vijesti

Zagrebački poštari od sutra raznose i žute vreće za otpad

Iz Čistoće upozoravaju da se u vrećice ne smiju odlagati stiropor, tapete, spužve, laminat, kablovi (strujni i mrežni), četkice za zube, kišobrani, upaljači, CD i DVD-ovi, plastične nosiljke, boce i limenke pod tlakom, plastika opasnog otpada poput ambalaže boja, lakova, motornih ulja, maziva, nagrizajućih kiselina i tvari.

Objavljeno

|

Autor

Zagrebačka Čistoća najavila je da uz žute spremnike uvodi i mogućnost preuzimanja žutih vrećica za plastičnu i metalnu ambalažu nastalu u kućanstvima.

Pakete vrećica dijelit će radnici Hrvatske pošte od srijede, 24. travnja. U paketu se nalazi 13 besplatnih vrećica volumena 60 litara, za polugodišnje razdoblje, odnosno dvije vrećice po mjesecu. Isprav će se vreće dijeliti za obiteljske kuće, a potom i za stambene zgrade.Iz Čistoće upozoravaju da se u vrećice ne smiju odlagati stiropor, tapete, spužve, laminat, kablovi (strujni i mrežni), četkice za zube, kišobrani, upaljači, CD i DVD-ovi, plastične nosiljke, boce i limenke pod tlakom, plastika opasnog otpada poput ambalaže boja, lakova, motornih ulja, maziva, nagrizajućih kiselina i tvari.

Odlažu se boce (bez oznake opasnog otpada), plastika od prehrambenih proizvoda, kozmetike i lijekova (osim citostatika), čepovi, tanjuri, pribor za jelo, slamke, čaše i vrećice od slatkiša, slanih grickalica, zamrznutih proizvoda, vrećice iz trgovina, podlošci za prehrambene proizvode, zaštitna plastična ambalaža ili folija, konzerve i limenke te višeslojna (tetrapak) ambalaža.

Odvoz započinje od 1. svibnja 2019. godine prema ovom rasporedu.

Čistoća poručuje da se odgovornim pristupom prema odvajanju plastične i metalne ambalaže razvijaju ekološke navike, smanjuje količina otpada na odlagalištu te smanjuju emisije stakleničkih plinova i štiti okoliš.

Građani su dužni odložiti vrećicu na mjesto primopredaje otpada (uz ili na mjesto svog spremnika za miješani komunalni otpad) u vrijeme pružanja usluge odvoza. Učestalost odvoza plastične i metalne ambalaže u žutim vrećicama je dva puta mjesečno u svakoj gradskoj četvrti.

Nakon podjele vrećica obiteljskim kućama započet će i podjela u višestambenim objektima.

Vrijeme primopredaje plastične i metalne ambalaže na dan odvoza je između 14 i 22 sata, a u užem centru grada odvoz će biti u noćnim satima.

Nastavi čitati