Prati nas

Vijesti

Kobno sjedalo

Zbog sjedala u tramvaju stariji muškarac fizički napao djevojku

Djevojka ga je odgurivala od sebe i nazvala luđakom te prijetila da će pozvati policiju.  Na savjet suputnika, djevojka je izašla iz tramvaja. 

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Ponašanje u tramvaju
foto: Sandro Bura

Čini se da duh adventa nije obuzeo sve putnike zagrebačkog javnog prijevoza. Naime, jučer je oko 13 sati u tramvaju broj 14, stariji muškarac napao djevojku koja je sjela na mjesto za invalide, javlja 24 sata.

Kako navodi čitateljica 24 sata, djevojku je prva verbalno napala starija gospođa, na što je ona odgovorila da ima još mjesta u tramvaju te da ljudi mogu sjesti gdje žele. Ubrzo nakon toga joj je prišao i stariji muškarac, primio ju za jaknu i bacio sa stolca. “Jesi li imala roditelje? Poštuješ li roditelje? Tko te odgojio?” derao se na djevojku, unoseći joj se u lice.


Na objavljenom  snimci se vidi kako ga ona odguruje rukama vrijeđa i udara u lice. Na sugestije ostalih putnika da izađe iz tramvaja, djevojka je dobacila da će zvati policiju. U policiji i ZET-u kažu kako obračun zasad nitko nije prijavio.

.

Vijesti

Bill Gates dao 150 milijuna dolara da smanji cijenu cjepiva protiv koronavirusa

Taj novac pomoći će ubrzati razvoj i distribuciju eventualnog cjepiiva protiv Covida-19 i učiniti ga dostupnim u 92 najsiromašnije zemlje svijeta pri čemu cijena pojedinačne doze neće prelaziti iznos od tri dolara.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Omiljena meta antivaksera i teoretičara zavjera, Bill Gates, povukao je potez za kojeg će biti potrebna prilična mentalna akrobacija da bi ga se prikazalo negativnim. Naime, Bill i njegova supruga Melinda preko svoje zaklade su donirali 150 milijuna dolara kako bi osigurali da cijena pojedinačnog cjepiva protiv koronavirusa bude što pristupačnija i cijenom dostupnija najširoj mogućoj populaciji, piše magazin The Week.

Zaklada Melinda i Bill Gates novac je uplatila Serum Institutu u Indiji, najvećem svjetskom proizvođaču cjepiva, objavio je savez za razvoj cjepiva Gavi. Taj novac pomoći će ubrzati razvoj i distribuciju eventualnog cjepiva protiv Covida-19 i učiniti ga dostupnim u 92 najsiromašnije zemlje svijeta pri čemu cijena pojedinačne doze neće prelaziti iznos od tri dolara.


“Previše puta smo svjedočili tome da najranjivije zemlje budu ostavljene na kraju reda kad je riječ o novim tretmanima, dijagnostičkim postupcima i cjepivima”, kazao je direktor Gavija, dr. Seth Berkley. Posljedice takve nejednakosti u distribuciji cjepiva protiv COVID-19 mogle bi biti poražavajuće.

“Ako su samo najbogatije zemlje svijeta zaštićene, onda će međunarodna trgovina i društvo nastaviti patiti kako pandemija nastavlja bjesniti širom svijeta”, kaže Berkley.

Serum Institut u Indiji jedna je od nekolicine kompanija u svijetu koja surađuje s AstraZenecom na proizvodnji kandidata za cjepivo. To je također i jedan od glavnih opskrbljivača Svjetske zdravstvene organizacije. Ukupno 92 zemlje dobit će cjepivo po ovim sniženim cijenama, a cilj Gavija je prikupiti dvije milijarde dolara za nastavak snabdijevanja zemalja cjepivima po pristupačnim cijenama.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP