Prati nas

Aktivno starenje

čestitamo!

Želi biti neovisna – položila je vozački ispit, iako su joj 82 godine

Tijekom tečaja završila je u bolnici radi operacije koljena, no to ju nije pokolebalo nego je položila ispit iz prvog pokušaja.

Objavljeno

|

Do kada se može položiti vozački?
foto: Pixabay

Jedna je 82-godišnja Britanka uspješno položila vozački ispit i to iz prvog pokušaja, piše Independent.

Unatoč tome što je usred vozačkog tečaja morala napraviti pauzu zbog operacije koljena, Josephine Sheeka iz Colchestera ustrajala je u namjeri da položi vozački kako bi bila neovisnija. Unatoč odlasku u bolnicu, ova je gospođa položila ispit i to dvije godine nakon što je prvi put sjela za upravljač automobila.Njezina instruktorica vožnje, June Musson, kaže da joj je to bila najstarija učenica do sada.

“Ona je vrlo draga gospođa, spremna učiti i isprobati sve što sam joj zadala kroz tečaj”, rekal je Musson. “Jako je željela proći i napravila je sve što se od nje zahtijevalo. Uopće ne izgleda kao da joj je toliko godina. Odnosila sam se prema njoj kao prema svakom drugom učeniku. Doista je obavila sjajan posao.”

Well done to Josephine who passed today at her 1st attempt at 82 years young. So pleased for you, take care, June. www.dvdslearners.co.uk

Gepostet von DVDS learners am Dienstag, 4. Dezember 2018

.

Aktivno starenje

Umirovljenica naštrikala 450 kaputića i deka za pse iz azila

Omiljeni hobi 89-godišnje Maisie Green je štrikanje i heklanje. Osim toga, jako voli i pse pa je spojila ugodno s korisnim i za pse iz azila napravila tople divotice koje će ih grijati i utješiti dok ne pronađu svoj zauvijek dom.

Objavljeno

|

Uz sve crne i loše vijesti, dobro nam dođe i malo pozitivnih i lijepih priča. Azil za pse iz Basildona u Engleskoj na svojoj se Facebook stranici zahvalio svojoj volonterki koja je za pse u skloništi naštrikala čak 450 puloverića i pokrivača.

Omiljeni hobi 89-godišnje Maisie Green je štrikanje i heklanje. Osim toga, jako voli i pse pa je spojila ugodno s korisnim i za pse iz azila napravila tople divotice koje će ih grijati i utješiti dok ne pronađu svoj zauvijek dom.Gospođi Green treba oko tri dana da napravi pokrivač te nešto više od dana za kaputić. najčešće štrika navečer uz televiziju, a kad prikupi dovolčjno gotovih stvari, posjeti skonište i psima uruči darove.

Green je inače članica štrikačkog kluba u obližnjem domu umirovljenika. I ostali štićenici doma rado štrikaju i heklaju za pse tako da u skloništu u Basildonu doista nikome nije hladno.

Nastavi čitati