Prati nas

Aktivno starenje

čestitamo!

Želi biti neovisna – položila je vozački ispit, iako su joj 82 godine

Tijekom tečaja završila je u bolnici radi operacije koljena, no to ju nije pokolebalo nego je položila ispit iz prvog pokušaja.

Objavljeno

|

Do kada se može položiti vozački?
foto: Pixabay

Jedna je 82-godišnja Britanka uspješno položila vozački ispit i to iz prvog pokušaja, piše Independent.

Unatoč tome što je usred vozačkog tečaja morala napraviti pauzu zbog operacije koljena, Josephine Sheeka iz Colchestera ustrajala je u namjeri da položi vozački kako bi bila neovisnija. Unatoč odlasku u bolnicu, ova je gospođa položila ispit i to dvije godine nakon što je prvi put sjela za upravljač automobila.

Njezina instruktorica vožnje, June Musson, kaže da joj je to bila najstarija učenica do sada.

“Ona je vrlo draga gospođa, spremna učiti i isprobati sve što sam joj zadala kroz tečaj”, rekal je Musson. “Jako je željela proći i napravila je sve što se od nje zahtijevalo. Uopće ne izgleda kao da joj je toliko godina. Odnosila sam se prema njoj kao prema svakom drugom učeniku. Doista je obavila sjajan posao.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.