Prati nas

Vijesti

Cjeloživotno učenje

Čehok: Stari ste tek kad izgubite interes za svijet oko sebe

Osobito nam je drago primati naše umirovljenike koji postižu tako dobre rezultate u učenju stranog jezika i informatike jer danas se pismenost čovjeka definira u tome koliko jezika govorimo i koliko smo informatički pismeni.

Objavljeno

|

Ivan Čehok (screenshot: eTV/Youtube)

Varaždinski umirovljenici završili su tečajeve engleskog jezika i informatike koje je financirao Grad Varaždin. Za to su u Pučkom otvorenom učilištu, iz ruku gradonačelnika Ivana Čehoka, primili i potvrde.

“Osobito nam je drago primati naše umirovljenike koji postižu tako dobre rezultate u učenju stranog jezika i informatike jer danas se pismenost čovjeka definira u tome koliko jezika govorimo i koliko smo informatički pismeni. Stoga je dobro da naše Pučko otvoreno učilište inzistira na ovakvim tečajevima”, kazao je gradonačelnik.

Kaže, grad će i ubuduće financijski pomagati obrazovanje umirovljenika: “Koliko god je u ostatku Hrvatske cjeloživotno obrazovanje još uvijek floskula, u Varaždinu to nije slučaj i kontinuirano imamo grupe polaznika koji žele učiti. Čovjek nije star u trenutku fizičke starosti već onda kada gubi interes za sebe i za svijet oko sebe. Čestitam vam, ovo je veliki uspjeh, već od činjenice da ste iskazali interes i želju školovati se i što ste svjesni da je ulaganje u obrazovanje najisplativije i najbolje životno ulaganje, bez obzira kad se ono događa.”

U posljednju godinu i pol dana, više od 70 umirovljenika uključilo se u ove besplatne programe. Čehok pak kaže da za njih postoji interes umirovljenika iz okolnih općina i gradova. “Stoga molim načelnike ostalih općina da se i oni uključe. Pučko otvoreno učilište će im osigurati dobru cijenu, a uključivanje umirovljenika u ovakve programe ima niz benefita i dobrobiti za njih kao i za cijelu zajednicu”, kazao je gradonačelnik.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.