Prati nas

Vijesti

Moć uniforme

Hrvatske umirovljenice naivno povjerovale ‘marincima’ s Facebooka

Radi se o umirovljenicama koje žive same. U oba slučaja počinitelji su im obećali da će doći u posjetu k njima u Hrvatsku. jednoj je ženi obećan čak i zajednički život

Objavljeno

|

Prevare na internetu
foto: Pixabay

U proteklih pola godine dvije su žene s područja Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske postale žrtvama lažnih udvarača s Facebooka. Riječ je o čestoj prevari u kojima se osobe nečasnih namjera predstavljaju kao američki časnici koji služe u nekoj od međunarodnih misija.

Obje žene povjerovale su primljenim porukama i fotografijama muškaraca u uniformama. Prevaranti su im kazali da imaju goleme količine novca koje moraju poslati preko granice da bi izbjegli carinjene – u paketu, a žrtve su pristale primiti te pakete na svoje adrese.

No prije toga, ‘marinci’ su zatražili da im žrtve plate određeni iznos kako bi paket uopće mogao krenuti. Jedna je žena platila traženi iznos putem Western Uniona na ime osobe u Indoneziji, a druga ga je uplatila na IBAN u talijanskom Torinu.

No prevaranti su tražili još novca pa je jedna od žrtava uplatila dodatnu sumu. Kada je odbila daljnje cijeđenje novčanika, njezin ju je “marinac” blokirao na Facebooku. Prva žena oštećena je za oko 8.000 kuna, a druga za oko 180.000 kuna.

Radi se o umirovljenicama koje žive same. U oba slučaja počinitelji najavili i dolazak u Hrvatsku. Jednoj je ženi obećan čak i zajednički život. Policija upozorava građane da ne nasjedaju na ovakve ponude.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.