Prati nas

Vijesti

Novi udar na standard

Ministar energetike Ćorić najavio je poskupljenje plina za kućanstva

U posljednjih godinu dana, unatoč promjenama zakona na tržištu plina, učinili smo taj dio nefleksibilnim, no nakon ove plinske sezone ukoliko ne dođe do korekcije cijene plina na tržištu, doći će do korekcije cijene plina, kazao je Ćorić.

Objavljeno

|

Prevara na razdjelnicima topline
foto: BigStock

Gostujući u programu RTL-a, ministar zaštite okoliša i energetike, Tomislav Ćorić, najavio je poskupljenje plina. Kaže, u ovom trenutku kućanstva u hrvatskoj imaju plin po 20 posto nižoj cijeni u prosjeku od tržišne cijene plina.

“U posljednjih godinu dana, unatoč promjenama zakona na tržištu plina, učinili smo taj dio nefleksibilnim, no nakon ove plinske sezone ukoliko ne dođe do korekcije cijene plina na tržištu, doći će do korekcije cijene plina”, kazao je Ćorić.

Ćorić je RTL Direktu komentirao i temu Zelene knjige prema kojoj je Hrvatska orijentirana prema obnovljivim izvorima energije. “Naša orijentacija na obnovljive izvore energije sukladan je našim kapacitetima i resursima. Govorimo o vodnom i resursu vjetra. Što se tiče plina, prema jednom od scenarija, a to je scenarij naše ubrzane energetske tranzicije, dolazi do smanjenja korištenja plina. I to do 2050. Prema drugom to smanjenje je neznatno.”

“Želim reći da je Hrvatska 40 posto potreba namirila iz vlastite proizvodnje, ona iz godinu u godinu pada 8 posto. Imajući to na umu, Hrvatska postaje ovisnija o uvozu plina. Upravo zbog te činjenice, kao i činjenice da je diverzifikacija energetskih pravaca u interesu EU-a, mi smo ušli u projekt”, kazao je ministar. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.