Prati nas

Vijesti

Netko je u crkvi ostavio 160.000 eura, želi da se pošalju gladnima u Afriku

Objavljeno

|

Zašto vjerujemo u boga
foto: BigStock

Kada biste htjeli podijeliti svoju životnu imovinu siromašnima, biste li taj osjetljivi posao povjerili Crkvi? Vjerojatno je upravo to učinila anonimna osoba koja je na oltaru crkve u Njemačkoj ostavila kuvertu s porukom “za Afriku”. U njoj je bilo 160.000 eura.

Glasnogovornik biskupskog ureda iz Regensburga na jugu Njemačke, Clemens Neck rekao je kako se ne događa često da netko ovako puno novca donira anonimno.

Novine Mittelbayerische Zeitung javljaju da je jedna zaposlenica crkve ostala “u šoku” kada je pronašla kuvertu prepunu novčanica od 500 eura na oltaru nakon mise na blagdan Duhova, u lipnju prošle godine. Kuvertu je proslijedila svećeniku, a on ju je predao biskupiji.

Novac će biti namjenski potrošen i uskoro će biti raspoređen na račune više humanitarnih organizacija u Africi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.