Prati nas

Vijesti

Pravda?

Pavić bez komentara o enormnom porastu saborskih mirovina

U manje od dvije godine, mirovine su im nabujale za 1400 kuna. No podsjetio je da su mirovine za mandata sadašnje Vlade porasle za šest posto.

Objavljeno

|

Ministar mirovinskog sustava Marko Pavić (foto: Marko Pavić / Facebook)

Ministar mirovinskog sustava Marko Pavić (HDZ) nije želio odgovoriti na pitanja novinara o porastu povlaštenih mirovina za saborske zastupnike, koji su u mirovinu otišli prije 2012. godine. U manje od dvije godine, mirovine su im nabujale za 1.400 kuna. No podsjetio je da su mirovine za mandata sadašnje Vlade porasle za šest posto.

Najavio je da namjerava riješiti problem umirovljenika koji su zbog usklađivanja mirovina ostali bez besplatnog dopunskog osiguranja. Time im je učinjeno više štete no koristi.

Kaže, indeksiranjem cenzusa, kojim bi se riješilo taj problem, značajno proširio broj korisnika kojima bi država plaćala dopunsko osiguranje, a nisu umirovljenici. “Radimo na tom problemu i vjerujem da ćemo ga uskoro i riješiti”, rekao je Pavić pred Banskim dvorima nakon Vladine sjednice.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.