Prati nas

Vijesti

Visoka gošća

Predsjednica umirovljenicima donijela tortu, oni su je pitali zašto su mirovine male

Na primjedbu da su mirovine male, predsjednica je rekla da su nešto malo rasle ove godine, ali ni izdaleka blizu kako bi mogle.

Objavljeno

|

Tomislav Karamarko i Kolinda Grabar-Kitarović

Kao što smo najavili, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović Silvestrovo je provela obilazeći Dom za starije Sveta Ana u Zagrebu. Donijela im košaru slatkiša, pića i kave, kao i tortu, a oni su joj uzvratili kulturno-umjetničkim programom.

No nisu umirovljenici samo recitirali i pjevali. Zanimalo ih je i hoće li se visoka gošća kandidirati za još jedan mandat, na što im je ona odgovorila: “Polako, korak po korak!” Na primjedbu da su mirovine male, predsjednica je rekla da su “nešto malo rasle ove godine, ali ni izdaleka blizu kako bi mogle”.

Neke je pak zanimalo kako to da se predsjednica odlučila na dolazak u njihovu ustanovu. “Htjela sam vidjeti kako vi tulumarite”, odgovorila im je, a oni su joj uzvratili da se ne osjećaju staro.

“Bravo, tako je, vi ste u zlatnoj dobi, niste stari”, poručila je predsjednica i nakon toga se zaputila u dugu novogodišnju noć tijekom koje je obišla i vatrogasce i policajce i radnike Zavoda za hitnu medicinu.

Podsjetimo, tijekom izborne kampanje u novogodišnjoj noći slavila je s prosvjednicima u Savskoj 66, a iduće dvije godine (2015. i 2016.) slavila je u Sjedinjenim Državama. Do danas nije objašnjeno kakvog su karaktera točno bila ta putovanja čiji su detalji postali državna tajna.

U svjetlu skandala oko otpuštanja savjetnika Mate Radeljića, čini se da je Kolinda Grabar-Kitarović odlučila promijeniti svoju sliku u javnosti, što ne čudi jer smo upravo zagazili u izbornu godinu. I sami smo je, više puta, podsjećali na njena obećanja umirovljenicima, starima i nemoćnima, koje je zapisala i u svojem izbornom programu. Zadnji je trenutak da ih ispuni.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.