Prati nas

Mozaik

Brinite o sebi

Slovenski redatelj poslovno je posrnuo zbog depresije i zanemarivanja osobnog života

“Teatar mi je pružio dosta zadovoljstva, ali mi je potpuno oduzeo privatnost jer sam zbog njega zanemario dio svog života. Zato sam, usamljen i ogorčen, prije više godina pao u tešku depresiju zbog čega sam morao potražiti pomoć.”

Objavljeno

|

Boris Kobal (screenshot: Youtube)

Slovenski glumac i redatelj Boris Kobal (63) javno ispričao jer je djelo talijanskog dramatičara “prodao” slovenskom kazalištu kao vlastiti autorski rad. Time je izazvao kulturni skandal te ugrozio svoj ugled glumca, redatelja, prenosi Jutarnji list.

No, ono na što valja obratiti pozornost je Kobalovo opravdanje koje svima može poslužiti kao upozorenje da ne zanemarujemo svoj osobni život i psihičko zdravlje. Naime, glumac je kazao da je svemu kriva depresija u koju je upao jer se godinama više posvećivao karijeri i kazalištu te zanemarivao svoj društveni i obiteljski život. Zbog toga je, kaže, pao u teško izolaciju i depresiju.


“Onima koji se pitaju kako sam u svojoj 63. godini mogao počiniti nešto tako neprihvatljivo naveo bih kao razlog tešku  osobnu nevolju u kojoj sam se našao. Teatar mi je pružio dosta zadovoljstva, ali mi je potpuno oduzeo privatnost jer sam zbog njega zanemario dio svog života. Zato sam, usamljen i ogorčen, prije više godina pao u tešku depresiju zbog čega sam morao potražiti pomoć”, sročio je Kobal u izjavi te dodao kako mu se depresija posljednjih godina samo pogoršavala.

.

Show

Matija Vuica proslavila 61. rođendan objavom fotografije iz gimnazijskih dana

Vuica je rođena 19. srpnja 1958. godine u Metkoviću. Pjevačku karijeru započela je sa grupom Trotakt projekt 1981. godine. Alternativni rock novovalnog prizvuka kojeg je sastav njegovao, te poseban imidž, svrstao ih je u kultne sastave 1980-ih godina.

Objavljeno

|

Autor

Pjevačica i modna kreatorica Matija Vuica proslavila je 61. rođendan. Tim povodom na Instagramu je objavila niz fotografija iz mladosti, među kojima je najzanimljivija ona iz gimnazijskih dana.

“Za današnji dan odabrala sam fotke iz različitih perioda zivota; neke stare, koje pričaju o meni. Vecinu je snimio moj dragi prijatelj Igor cc Kelčec prateci nasu glazbenu karijeru”, napisala je Vujica dodajući da je neke fotografije snimio i pokojni izdavač Nacionala Ivo Pukanić. “I jedna gimnazijska. Ima ih na tisuće, al’ za ovaj datum, ove godine neka budu ovi autori koji su mi puno značili u vremenu kad nije bilo društvenih mreža.”


Vuica je rođena 19. srpnja 1958. godine u Metkoviću. Pjevačku karijeru započela je sa grupom Trotakt projekt 1981. godine. Alternativni rock novovalnog prizvuka kojeg je sastav njegovao, te poseban imidž, svrstao ih je u kultne sastave 1980-ih godina. Poslije će grupa promjeniti ime u Gracia, čiju okosnicu do danas čine Matija Vuica i njen životni partner Jurica Popović.

Mtija Vuica u gimnazijskim danima (foto: M. Vuica/Instagram)

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP